EN HR
 • 17.svibanj

  Tjedan turskog filma po sedmi put!

  Hrvatsko-turska udruga prijateljstva i Yunus Emre Institut predstavljaju sedmi po redu Tjedan turskog filma koji će se održati od 23. do 28. svibnja u našem kinu.

   

  Tijekom pet dana zagrebačka publika moći će uživati u probranim ostvarenjima suvremene turske kinematografije, ali i u klasicima poput jednog od najboljih turskih filmova svih vremena Put redatelja Şerifa Görena koji je 1982. godine osvojio Zlatnu palmu u Cannesu. Gledamo ukupno deset dugometražnih filmova, a ulaz na sve projekcije je slobodan.

   

  Već tradicionalno, za djecu je pripremljen vikend program. U subotu 26. i nedjelju 27. svibnja u 11 sati djeca mogu pogledati dugometražni animirani film Evliya Çelebi i napitak besmrtnosti, a nakon projekcije svi se zajedno mogu zabaviti na besplatnoj kreativnoj radionici i izraditi raznovrsne poklone s turskim motivima.

   

  Svečano otvorenje sedmog po redu Tjedna turskog filma je u srijedu, 23. svibnja u 19 sati, a otvorit će ga film Ayla (2017.) redatelja Cana Ulkaya.

   

  Ulaznice su potrebne samo za svečano otvorenje. Besplatne ulaznice dijelit će se na našoj blagajni i mogu se preuzeti u ponedjeljak, 21. svibnja i utorak 22. svibnja od 16 sati te na dan otvorenja u srijedu, 23. svibnja od 14 sati. Ulaz na sve projekcije 7.Tjedna turskog filma je besplatan i ulaznice nisu potrebne. Svi filmovi bit će prikazani u originalnoj verziji s hrvatskim i engleskim titlovima, osim ako nije drukčije naznačeno.

   

  Više informacija o Tjednu turskog filma i rasporedu projekcija potražite na Facebook stranici Tjedna turskog filma i na www. turski-film.com.

Izdvojeno