EN HR
  • 30.ožujak

    Tinejdžerski film 'Golman' i dobitnik Propelera 'Viva' od 31. ožujka na programu!

    Na redovnom programu imamo dva nova filmska naslova, humornu tinejdžersku dramu Golman i dobitnika motovunskog Propelera, irski film Viva!

    Od petka, 31. ožujka pogledajte film Golman, nagrađivani prvijenac belgijskog redatelja Guillaumea Seneza o tinejdžerskoj trudnoći i burnom prijelazu iz adolescencije u odraslu dob. Maxime i Mélanie poput većine zaljubljenih tinejdžera ne mogu se zasititi jedan drugoga i misle da će zajedno ostati zauvijek. No kad Mélanie zatrudni, njihov svijet biva potresen. Maxine je rastrgan između sna o nogometnoj karijeri i neočekivane ideje da postane otac. Unatoč početnim sumnjama nagovara Mélanie da zadrži dijete. Njihove obitelji su protiv, međutim, odluka je pala – sa svih svojih petnaest godina, Maxime i Mélanie postat će roditelji. 

    U petak, 31. ožujka na repertoar kina stiže i irska drama Viva  redatelja Paddyja Breathnacha o Jesusu, šminkeru grupe drag izvođača u Havani, koji sanja o tome da se i sam popne na scenu. Kad konačno dobije priliku, njegov otac Angel izađe iz publike i udari ga u lice. Dok se otac i sin bore s međusobnim nerazumijevanjem i suprotstavljenim očekivanjima, trudeći se ponovno postati obitelj, Viva se pretvara u ljubavnu priču. Film je osvojio glavnu nagradu Propeler na ovogodišnjem Motovun Film Festivalu.