EN HR
  • 23.veljača

    Subota na 4. KinoKino Festivalu

    Subota na 4. KinoKinu iznimno je dinamična. Od projekcija filmova iz glavnog natjecateljskog programa do jednog starog obožavanog klasika, a na kraju dana i dodjela nagrada za najbolja ostvarenja ovogodišnjeg 4. izdanja festivala.

     

    Dan kao i uvijek počinjemo uz veselje i akciju, ovog puta uz projekciju finsko-njemačkog filma Tri svemirske pogreške u 11:30 u velikoj dvorani. Matti želi provesti praznike u Finskoj, no njegova obitelj jedva krpa kraj s krajem i ne može si priuštiti putovanje. Matti jedino rješenje vidi u nagradnoj igri u kojoj je glavna nagrada kuća u Finskoj. Svemir je počinio toliko pogrešaka, valjda će mu ovoga puta priskočiti u pomoć! Ljetna dječja avantura o hrabrosti da se započne nešto novo nanizala je brojna priznanja na svim važnijim dječjim festivalima, a najviše pohvala dobio je Nick Holaschke za uloga Mattijeva mlađeg brata Samija.

     

    Redatelj filma Na putu do jezera Bekir Bülbül toliko je želio snimiti film da je sa suprugom odlučio provesti medeni mjesec na filmskom setu. Tako je nastala neodoljiva priča o troje dječaka koji spas od ljetnih vrućina traže u jezeru nedaleko od svojeg anatolijskog sela. Tamo se upućuju na svojim biciklima, no putovanje neće biti tako jednostavno kako su zamislili.  Film je na programu u 15:00.

     

    U isto vrijeme, u 15:00 u dvorani Müller na rasporedu je film iz programa Klasici iz gostima, voljeni film Vladimira TadejaTajna starog tavana, o dva dječaka radioamatera koji na tavanu pronalaze neobičan pištolj za koji se ispostavi da je zapravo antigravitacijski pištolj koji oduzima gravitaciju predmetima i lansira ih u svemir! Ovaj zabavni znanstveno-fantastični film za djecu iz 1984. za koji je glazbu radio Arsen Dedić, izabrao je njegov sin Matija kao svoj omiljeni film djetinjstva.  Matija Dedić predstavit će ovaj nezaobilazni klasik i održati kratki razgovor nakon projekcije.

     

    17:00 slijedi još jedna projekcija Zlogonja, svjetskog festivalskog hita za djecu koji nam dolazi iz Srbije i koji će predstaviti brojna ekipa predvođena redateljem Raškom Miljkovićem, a nakon projekcije slijedi razgovor s publikom. Zlogonje je već obišao cijeli svijet, u Torontu na prestižnom TIFF KIDS festivalu proglašen je i najboljim filmom, a u petak napokon stiže u Zagreb! Jovan ima cerebralnu paralizu i jako malo prijatelja, ali sve se mijenja kad upoznaje Milicu uz koju će njegov život postati prava avantura – dvoje malenih autsajdera zajedno će osloboditi Miličina oca od njegove nove supruge koja je vještica!

     

    19:00 u dvorani Müller slijedi svečana dodjela nagrada za najbolji film  na koju su svi pozvani!