EN HR
  • 18.studeni

    Subota na 15. ZFF-u: Zatvaranje uz 'Žabu'!

    15. Zagreb Film Festival bliži se kraju - pridružite nam se na dodjeli nagrada i zatvaranju festivala uz bosanskohercegovačku komornu dramu s elementima crne komedije 'Žaba'.

     

    U 11 sati u Bibijadi ponovno se družimo s našom omiljenom švedskom nevaljalicom 'Pipi Duga Čarapa', a u 16 sati reprizno prikazujemo eksplozivnu antiratnu dramu 'Muškarci ne plaču', dugometražni prvijenac Alena Drljevića koji je rasplakao Sarajevo i napunio našu veliku dvoranu.

     

    Ceremonija dodjele nagrada zakazana je za 20 sati nakon čega će uslijediti projekcija filma 'Žaba' (izvan konkurencije). Ovom projekcijom ZFF se na neki način vraća svojim počecima, naime, riječ je o prvom filmu koji je snimljen nakon sudjelovanja na  ZFF-ovoj radionici Moj prvi scenarij u sklopu programa Industrija'Žaba' je ekranizacija kultne kazališne drame hrvatskog pisca i dramaturga Dubravka Mihanovića i debitantsko ostvarenje redatelja Elmira Jukića koje je ovo ljeto na Sarajevo Film Festivalu osvojilo Nagradu publike s iznimno visokom ocjenom.