EN HR
  • 15.studeni

    Srijeda na 15. Zagreb Film Festivalu!

    Peti dan natjecateljskog programa dugometražnog igranog filma u 19 sati u našem kinu donosi dobitnika nagrada festivala u Chicagu, Varšavi i San Sebastiánu, danski film 'Zavodnik' Milada Alamija o šarmantnom mladom Irancu u Kopenhagenu koji se nalazi usred očajničke potrage za kakvom usamljenom Dankinjom koja će ga spasiti od deportacije u domovinu.


    Nepodnošljivo nonšalantna mlada zvijezda filma 'Parižanka' iako praznog novčanika, bez planova za budućnost i mjesta za prespavati, odlučna je u jednoj stvari – započeti novi život u Parizu uz improvizaciju kao jedinu metodu preživljavanja. Film Léonor Serraille u programu Izvjestan pogled u Cannesu nagrađen je Zlatnom kamerom što redateljicu čini tek drugom ženom dobitnicom te prestižne nagrade, a film će večeras u 21:30 sati zagrebačkoj publici predstaviti glumac Souleymane Seye Ndiaye.

     

    U dvorani Müller u 18 sati vrijeme je za Film neposluha 'Kazneni park' (1970.) znanstvenofantastičnu noćnu moru u formi dokumentarca koja se bavi uhićenjem antiratnih prosvjednika u SAD za vrijeme Vijetnamskog rata.

     

    U Festivalima pod reflektorom razorni prikaz Balkanskog rata 'Neprijatelji' (22:00) predstavlja Sofia IFF, dok nam s Festivala Herceg Novi stiže crnogorski kandidat za Oscara, crna komedija 'Igla ispod praga' (20:00) o stanovnicima malog mjesta koji su na pragu da prodaju zemlju i time riješe sve svoje financijske probleme dok je jedina prepreka na njihovom putu tvrdoglavi pop Petar koji odbija prodati svoj dio.

     

    U programu PLUS prikazujemo 'Charlie' (16:00), najbolji film za mlade u Zlínu, koji sjajno dočarava probleme s kojima se suočavaju transrodna djeca. U Bibijadi se pak družimo s prkosnom i simpatičnom Pipi Dugom Čarapom (12:00). Jedan od najomiljenijih dječjih likova svih vremena osmislila je švedska autorica Astrid Lindgren, a Pipin neposlušni karakter i nemar prema autoritetu odraslih oduševit će vas u filmskoj ekranizaciji iz 1969. godine.