EN HR
  • 19.ožujak

    Španjolski triler osvete 'Gnjev mirna čovjeka'

    Nagrađivani španjolski triler 'Gnjev mirna čovjeka' redateljski je debi poznatog španjolskog glumca Raúla Arévala koji dokazuje da je osveta najbolje servirana hladna.

     

    Nakon što je tragično izgubio suprugu u brutalnoj pljački draguljarnice, José je izgubio sve i nakon osam godina još uvijek se nije oporavio. Počinje zalaziti u bar u kojem radi Ana i prvi puta se upušta u strastvenu vezu. Osamljena je i Ana, jer suprug joj je u zatvoru. No, on izlazi na slobodu i to posve mijenja situaciju. José se od mirnog čovjeka pretvara u hladnog osvetnika koji kreće u nezaustavljivi pohod u kojem će prijeći sve granice.

     

    Glumac Raúl Arévalo (najpoznatiji po ulozi u 'Ljetnoj kiši' Antonija Banderasa) u svojem redateljskom debiju donosi visoko stiliziran, oštrouman triler osvete koji karakterizira uzbuđujuće šokantna radnja i briljantna režija koja oduzima dah. Film je osvojio čak četiri nagrade Goya te se tako svrstava u najznačajniji španjolski film 2016. godine. 'Gnjev mirna čovjeka' natjecao se i u sklopu programa Orizzonti na venecijanskoj Mostri gdje je Ruth Diaz za ulogu Ane osvojila posebno priznanje za najbolju glumicu.