EN HR
  • 27.lipanj

    Provjerite ovotjedni filmski menu!

    I ovoga tjedna birajte između filmova širokog tematskog i žanrovskog spektra!

     

    U ljeto nas je uveo jedan pravi ljetni filmski naslov: senzualan i nepredvidljiv triler 'Rasprskavanje' ('A Bigger Splash') s Tildom Swinton i Ralphom Fiennesom u glavnim ulogama. Swinton nastupa u ulozi svjetski popularne rock glazbenice čiji scenski imidž neodoljivo podsjeća na glam fazu Davida Bowieja. Oporavljajući se od operacije glasnica, ona sa svojim partnerom uživa na žarkom mediteranskom suncu talijanskog otočića, sve dok mirnu svakodnevicu ne prekine iznenadni dolazak starog prijatelja (Fiennes). Zanimljivo je da Swinton u čitavom filmu gotovo ne prozbori ni riječ, bazirajući svoju glumačku interpretaciju isključivo na gestikulaciju i izraze lica. 'Rasprskavanje' možete pogledati gotovo svakog dana, pa vam ne preostaje puno izlika da se ne uputite u Varšavsku 3.

     

    Jedan novi (i to domaći) film pridružuje se ovog tjedna našoj ljetnoj programskoj shemi: 'Imena višnje' Branka Schmidta. U središtu je radnje život starijeg bračnog para koji se vraća na svoje imanje u osami ratom razorena sela. Glavne uloge tumače Ivo Gregurević i Nada Đurevska, a u ostalim ulogama pojavljuju se Goran Bogdan, Daria Lorenzi Flatz i dr. 'Imena višnje' možete gledati od četvrtka, 30. lipnja.

     

    Od ostalih filmova koji su se tijekom godine izmjenjivali na našem redovnom repertoaru, preporučujemo reprizne projekcije dokumentarnog filma 'Dolazimo u miru' (četvrtak 30.6. u 18:30 h), zapanjujuće dirljivog i potresnog svjedočanstva afričke stvarnosti, rumunjskog ostvarenja 'Bravo!' Radua Judea (petak 1.7. u 21:10), nagrađenog Srebrnim medvjedom na Berlinaleu i pobjedničkog filma lanjskog Festivala u Cannesu - 'Dheepan' Jacquesa Audiarda (subota 1.7. u 18:45). Tu je i domaći film koji pršti humorom i optimizmom, 'Život je truba' Antonija Nuića (subota 2.7. u 20:45), a tjedan možete zaključiti i projekcijom filma 'Jastog' (nedjelja 3.7. u 21). bizarno duhovita satira o svijetu budućnosti i međuljudskim odnosima s Colinom Farrellom i Rachel Weisz. Film je režirao vodeći grčki redatelj i jedan od trenutno najvećih europskih redatelja, Yorgos Lanthimos ('Alpe', 'Očnjak'), čije biste ime (ako već niste) svakako trebali upamtiti. 

     

    Kino Bibijada u ljetnom besplatnom programu za najmlađe ovog tjedna predstavlja filmove 'Pjesma mora' (srijeda 29.6. u 17 h) i 'Baltazar: O mišu i satovima' (nedjelja 3.7. u 17 h). Ulaz na projekcije iz programa Kina Bibijada je besplatan, ali je prethodno potrebno preuzeti besplatne ulaznice na blagajni kina.

     

    Raspored svih nadolazećih projekcija možete pratiti ovdje.