EN HR
  • 6.listopad

    Proslavite s nama Dan europskih artkina!

    U više od tisuću europskih artkina, među kojima je i naše, u nedjelju, 9. listopada slavit će se bogata raznolikost europske kinematografije filmskim projekcijama za sve uzraste, ali i druženjima koja uključuju inspirativne razgovore i druga popratna događanja.

     

    U kinu Europa program će započeti već u 11 sati projekcijom francuskog animiranog filma za djecu 'Phantom Boy', a najmlađa će publika nakon projekcije moći sudjelovati u razgovoru te podijeliti svoje dojmove o odgledanom filmu. Projekcija će biti sinkronizirana na hrvatski jezik, a razgovor nakon filma vodit će Katarina Crnčić, koordinatorica programa za djecu i mlade kina Europa i Zagreb Film Festivala.

     

    Program se nastavlja projekcijama vrhunskih ostvarenja suvremene europske kinematografije: redateljskim debijem srpske glumice Mirjane Karanović, 'Dobra žena' (u 17:15), potom francuskim filmovima 'Moj kralj' s Emmanuelle Bercot i Vincentom Casselom te režijskim potpisom glumice i redateljice Maïwenn (u 18:30), 'Marguerite' Xaviera Giannolija (u 20:45) i 'Zaljev luđaka' Brune Dumonta (u 21:00), kao i nagrađivanim islandskim filmom 'Vrapci' (u 19:00).

     

    Osim u filmskim projekcijama, posjetitelji će moći uživati i u drugim sadržajima: u 15 sati u dvorani Müller predstavit će se kolektiv Okus doma, a nakon prezentacije uslijedit će i zakuska koju će pripremiti članovi kolektiva.

     

    Ulaznice za sve projekcije toga dana mogu se nabaviti po akcijskoj cijeni od 20 kn online ili na blagajni kina.