EN HR
  • 17.studeni

    Petak na 15. Zagreb Film Festivalu!

    U sedmi dan natjecateljskog programa ulazimo s dramom  'Nestanak' iranskog redatelja Alija Asgarija, redatelja kojeg već uspoređuju s njegovim slavnim sunarodnjakom, oskarovcem Asgarom Farhadijem, a kako bi zaobišao cenzuru Asgari prikazuje svoje filmove samo izvan Irana. Kako to izgleda kad se zakon diskriminatoran prema ženama upetlja u ljubav na njezinu samom početku, provjerite na projekciji u 19 h na koju dolazi i sam redatelj!

     

    Glavni natjecateljski program nastavlja se u 21:30 h filmom 'Sezona lova'. Priča o odnosu oca rendžera i sina iz velegrada koji su bili razdvojeni gotovo čitavog života i odjednom su prisiljeni živjeti zajedno, dugometražni je prvijenac argentinske redateljice Natalije Garagiole i nije bez razloga osvojio nagradu publike na ovogodišnjem Tjednu kritike filmskog festivala u Veneciji.

     

    U dvorani Müller ljetnim hitom 'S balkona' (18.00) ulazimo u Kino Mediteran. Film prati godinu dana u životu redatelja Olea Giævera i njegove obitelji. U 20 h nastavlja se program Fokus: Crna Gora projekcijom urbanog trilera  'Ispod mosta, među stijenama' Pavla Simonovića. U 22 h u istoj dvorani na repertoaru je film izbora s Festivala mediteranskog filma Split – 'U mojim godinama još skrivam da pušim'. Riječ je pravoj mediteranskoj drami o jednom hamamu i ženama koje se ondje svakodnevno okupljaju.

     

    Za hrabre mališane pripremili smo horor 'Soba 213' (12:00) snimljen prema bestseleru švedske autorice Ingelin Angerborn, dok u programu PLUS gledamo makedonski 'Lov na muhe' (16:00), satiričnu dramu o usponu i padu diktature smještenu u prostor jedne učionice.