EN HR
  • 19.studeni

    Novo: Paragvajski hit s Berlinalea 'Nasljednice'

    Nedavno prikazan u sklopu gostovanja Kina Mediteran na 16. izdanju Zagreb Film Festivala, od ponedjeljka, 19. studenog ‘Nasljednice’, debitantski film paragvajskog redatelja Marcela Martinessija na našem je redovnom programu.

     

    Ova suptilno ispričana priča u okviru paragvajske gospodarske krize, financijske nesigurnosti i bolnih promjena u društvu, osvojila je čak četiri nagrade na ovogodišnjem Berlinaleu, među kojima i dva Srebrna medvjeda.

     

    Riječ je o jednom od rijetkih filmova iz Latinske Amerike s LGBT tematikom, a što je još netipičnije, bavi se ostarjelim lezbijskim parom, koji nakon 30 godina zajedničkog lagodnog života na račun naslijeđenog bogatstva, zapada u financijske poteškoće te počinje rasprodavati imovinu.

     

    Kad Chiquita završi u zatvoru zbog bankarskog duga, Chela počinje zarađivati za život prevozeći starim automobilom bogatašice u bolnice i na kartaške seanse. Zaplet nastaje kad se zbliži s kćeri jedne klijentice, a Chiquita se vraća iz zatvora. Nakon upoznavanja mnogo mlađe Angy s kojom stvara svježu i osnažujuću novu vezu, Chela izlazi iz ljušture i započinje svoju osobnu, intimnu revoluciju.

     

    Osim za režiju i scenarij samog Martinessija 'Nasljednice' su dobile odlične kritike i za sjajno odrađen posao glavnih glumica Ane Brun i Margarite Irún.