EN HR
  • 8.siječanj

    Novo: 'Osmi povjerenik' i '150 miligrama'

    Dvije filmske ekranizacije uspješnih književnih predložaka 'Osmi povjerenik' i '150 miligrama' od četvrtka, 11. siječnja stižu u naše kino!

     

    'Osmi povjerenik' redatelja Ivana Salaja urnebesna je domaća komedija snimljena prema istoimenom bestseleru Renata Baretića. Film prati Sinišu Mesjaka, arogantnog i ambicioznog političara u usponu, koji se nađe u središtu skandala. Kako bi ga sklonio od javnosti, premijer ga imenuje povjerenikom vlade RH na najudaljenijem naseljenom otoku Trećiću, sa zadatkom organiziranja lokalnih izbora, što nije pošlo za rukom nijednom od prethodnih sedam povjerenika.

     

    Francuska biografska drama '150 miligrama' redateljice Emmanuelle Bercot donosi nam istinitu priču o liječnici koja se usudila suprotstaviti moćnoj farmaceutskoj industriji, a utemeljena je na njezinu romanu 'Mediator 150mg'. Irène Frachon radila je kao liječnica u državnoj bolnici u francuskom gradu Brest. Otkrila je da su sumnjivi slučajevi smrti pacijenata i lijekovi koje je država službeno odobrila, izravno povezani, te se odlučila boriti svim silama da istina izađe na vidjelo. Svojim angažmanom Irène je doprinijela razotkrivanju velikog skandala oko kontroverznih lijekova za gubljenje težine Mediator čije su nuspojave uzrokovale smrt na stotine ljudi.