EN HR
 • 11.srpanj

  Novo: Kriminalistička drama 'Mračna rijeka'

  Novim filmskim naslovima na našem programu pridružuje se hvaljena kriminalistička drama 'Mračna rijeka' britanske redateljice Clio Barnard.

   

  U 'Mračnoj rijeci' pratimo Alice koja se zbog očeve smrti nakon 15 godina prvi put vraća u selo u kojem je odrasla kako bi se izborila za vlasništvo nad obiteljskom farmom koja joj pripada. Pejzaž Yorkshirea ima atmosferičnu funkciju pritajenog lika koji svjedoči pokušaju osvježavanja otuđenih odnosa u obitelji. Treći film Clio Barnard ('The Arbor' i 'Sebični div') bavi se razornim utjecajem traumatičnog sjećanja, a u glavnoj je ulozi dobitnica Zlatnog globusa Ruth Wilson koju pamtimo po ulozi Jane Eyre u najnovijoj BBC-ovoj adaptaciji istoimenog romana Charlotte Brontë.

   

  Clio Barnard 2013. režirala je adaptaciju slavne bajke Oscara Wildea 'Sebični div' koju smo imali priliku gledati na 11. Zagreb Film Festivalu u sklopu prvog izdanja Dana LUX filma; a njezin najnoviji film 'Mračna rijeka' dobio je posebno priznanje na prestižnom filmskom festivalu u Torontu.

Izdvojeno