EN HR
  • 6.rujan

    Novi naslovi s kojima ulazimo u rujan

    Uz nagrađivani 'Fokstrot' jesenska programska shema donosi još nekoliko filmskih favorita! Od 9. rujna na programu su islandska crnohumorna komedija 'Kucni u drvo' i gorko-slatka priča o odrastanju 'Laponska krv', a od 13. rujna gledat ćemo belgijsku kriminalističku dramu 'Vjernost'.

     

    Dobitnik nagrade LUX 'Laponska krv' je gorko-slatka priča o odrastanju u Švedskoj 1930-ih. Elle Marja i njezina sestra Njenna žive u obitelji Saama, naroda koji njeguje vlastite tradicije i način života. Kada ih pošalju u internat njih dvije suočit će se s rasizmom švedskog društva koje ih percipira kao inferiorne i drukčije, a dvije djevojčice na dijametralno suprotne načine nose se s diskriminacijom.

     

    Islandska crnohumorna komedija s elementima trilera 'Kucni u drvo' prikazana je na uglednim međunarodnim festivalima uključujući Toronto i Veneciju, a portretira život u predgrađu i loše susjedske odnose. Dva bračna para sukobe se zbog drveta koje se nalazi u dvorištu Inge i Baldvina, a koje stvara preveliku sjenu na imanju Konrada i Eybjorg. Površna svađa ubrzo izmakne svakoj kontroli uz istovremeno zastrašujuće i urnebesne posljedice.