EN HR
  • 13.travanj

    Novi Jarmuschev film 'Paterson' i bajka za odrasle 'Dobrica'

    Od 15. 4. u kino nam stiže nekoliko novih filmskih poslastica! 


    Ne propustite poetičan art film Paterson kultnog njujorškog filmaša Jima Jarmuscha. Filmsku priču o vozaču autobusa Patersonu iz istoimena gradića u New Jerseyu krasi Jarmuschev tipičan minimalistički stil i pomaknuti humor, uz percepciju Amerike očima autsajdera. 


    Na repertoaru je i danski film Rat, beskompromisna studija navodnog ratnog zločina koja nas uvlači u um Clausa Pedersena, predvodnika vojne postrojbe u Afganistanu. Drugi samostalni igrani film redatelja Tobiasa Lindholma maestralno razlaže anatomiju ljudske psihe pod pritiskom okoline.


    Tu je i Ime: Dobrica, Prezime: Nepoznato srpskog redatelja Srđe Penezića; bajka za odrasle o tome kakav bi svijet bio kada čovjek ne bi bio čovjeku vuk. U glavnoj ulozi pojavljuje se Slavko Štimac, poznat po ulogama u filmovima 'Sjećaš li se Dolly Bell?' i 'Underground' Emira Kusturice


    U redovnu distribuciju kreće i Život kao crtić dokumentarni film Rogera Rossa Williamsa, prvog afričko-američkog redatelja koji je osvojio nagradu Američke filmske akademije; dirljiva priča o autističnom dječaku koji se izražava kroz naučene replike i situacije iz omiljenih animiranih filmova.