EN HR
  • 26.studeni

    Novi filmovi Gilliama i McQueena na programu

    Novi film genijalnog montipajtonovca i filmskog vizionara Terryja Gilliama 'Čovjek koji je ubio Don Quijotea' od četvrtka, 29. studenog na našem je redovnom programu.

     

    Fantastična avantura o novcu, ludilu i filmskoj industriji vodi nas u španjolski grad Manchu gdje se redatelj Toby nađe zarobljen u divljim iluzijama starog proizvođača cipela koji vjeruje da je Don Quijote. Gilliam je ovaj kolosalni projekt pripremao punih tri desetljeća i on zbog raznih produkcijskih poteškoća skoro nije ugledao svjetlo dana, no na kraju je isporučio epsko ostvarenje zaraznog šarma s Adamom Driverom i Jonathanom Pryceom u glavnim ulogama. 

     

    Na programu je odnedavno i novi film Stevea McQueena ‘Udovice’, priča o četiri žene koje nemaju ništa zajedničko osim naslijeđenih dugova. Udovice Veronica (oscarovka Viola Davis), Alice (Elizabeth Debicki), Linda (Michelle Rodriguez) i Belle (Cynthia Erivo) odluče uzeti stvari u svoje ruke i osmisle zajednički plan kako bi otplatile gangsterske dugove svojih pokojnih muževa. Film je imao premijeru na prestižnom Međunarodnom filmskom festivalu u Torontu.