EN HR
  • 5.ožujak

    Najbolji film u regiji 'Comic Sans' u kinu!

    Najbolji film u regiji 'Comic Sans' redatelja Nevija Marasovića s Jankom Popovićem Volarićem i Zlatkom Burićem u glavnim ulogama, od četvrtka, 8. ožujka gledamo na našem repertoaru!

     

    Alan, Zagrepčanin viških korijena može se pohvaliti izuzetno uspješnom karijerom grafičkog dizajnera, ali se baš ne može pohvaliti odnosima sa svojim bivšim djevojkama niti odnosom sa svojim ocem, slikarem i hedonistom Brunom. Iznenadno putovanje na Vis prisilit će Alana i Brunu da kroz niz što humornih, što dramatičnih situacija preispitaju svoje odnose. 

     

    Najnoviji Marasovićev film, priča je o ocu i sinu, kojima tek otočna izolacija omogući da se stvarno suoče jedan s drugim i sa samima sobom. Alana glumi Janko Popović Volarić, s kojim je Marasović već surađivao na filmovima 'Vis-à-vis' i 'Goran', a za ovaj film supotpisuje scenarij. Oca, Brunu glumi Zlatko Burić – Kićo, jedan od osnivača legendarnog Kugla glumišta, koji je nakon uloge u trilogiji 'Pusher' Nicolasa Winding Refna postao jedan od najprepoznatljivijih glumaca u Danskoj.

     

    'Comic Sans' je četvrti Marasovićev projekt sniman na otoku Visu, nakon serije 'Instruktor' i igranih filmova 'Show Must Go On' i 'Vis-à-vis' (koji funkcionira kao svojevrsni prednastavak ili making of filma 'Comic Sans', a osvojio je posebno priznanje žirija na 11. ZFF-u).

     

    'Comic Sans' nedavno je proglašen najboljim filmom u regiji na 46. Međunarodnom filmskom festivalu u Beogradu – FEST-u. Kako je žiri obrazložio, nagrada mu je dodijeljena za "izuzetno duhovit i nekonvencionalan pristup vječitoj temi emotivnog brodoloma čovjeka rastrgnutog između zavodljivih izazova modernog doba i snage iskrene ljubavi". Na pomolu je još jedan domaći kinohit!