EN HR
  • 21.veljača

    Kinolektira: 'Trainspotting'

    U subotu, 4. ožujka u 19 sati u sklopu programa Kinolektira koji na naše veliko platno donosi odabrana ostvarenja iz filmske antologije, prikazujemo jedno od najznačajnijih britanskih modernih filmskih ostvarenja – Trainspotting Dannyja Boylea. Film će biti prikazan na velikom platnu 20 godina nakon njegovog nastanka i povodom redovne distribucije njegovog nastavka, filma T2 Trainspotting, u kojem je ponovno okupljena originalna filmska ekipa. 

     

    U podzemlju Edinburgha o kojemu gradski oci nisu nikada ni sanjali, Mark Renton (Ewan McGregor) i njegovi takozvani prijatelji – grupa luzera, lažljivaca, psihopata i narkomana – prepuštaju se ništavilu heroina i mračnim dubinama alkohola financirajući svoje navike sitnim krađama. Renton odlučuje pobjeći od svega toga u London, no prate ga njegovi prijatelji Sick Boy (Jonny Lee Miller), Begbie (Robert Carlyle) i Spud (Ewen Bremner) te on mora odlučiti vraća li se u 'biznis' ili ne. Trainspotting Dannyja Boylea slovi za jednog od najvećih britanskih filmova s vrhunskim soundtrackom.

     

    Ulaznice za projekciju Trainspottinga mogu se nabaviti na našoj blagajni ili na web stranici kupiulaznicu.kinoeuropa.hr po cijeni od 27 kn.

     

    Napomena: za program Kinolektire ne vrijede paketi ulaznica kina Europa.