EN HR
  • 18.siječanj

    Indija u kinu: 'Manje šećera'

    U četvrtak, 19. siječnja u 21 sat u sklopu ciklusa ‘Indija u kinu’ prikazat će se romantični bolivudski film ‘Manje šećera’. U ostvarenju koje prati priču o kuharu koji se zaljubljuje u upola mlađu djevojku glume nagrađivani indijski glumci Amitabh Bachchan i Tabu, glumica čija bogata filmografija uključuje i suradnju s redateljskim velikanom Angom Leejem (‘Pijev život’).

     

    Ciklus indijskih filmova publici kina Europa nastoji dočarati iskustvo i specifičnosti indijskog filma, te uz sam film pruža i dašak autentične atmosfere. Naime, indijska filmska industrija jedna je od najvećih na svijetu, a kino platno u ovoj je zemlji i dalje veliki doživljaj: razne kino dvorane nalaze se posvuda - od suvremenih, luksuznih dvorana sa sjajnim ozvučenjem, do onih manjih i skromnijih na kojima se sjedi na drvenoj klupi. No, posjet kinu ne svodi se samo na gledanje filma - posjet kinu je blagdan i za druga osjetila, a ujedno i društveni događaj, prilika da se javno podijeli zajedništvo s drugim obožavateljima filmskih priča.

     

    Dosad je u sklopu programa prikazano 10-ak odabranih raznovrsnih filmskih naslova, nagrađivanih i popularnih ostvarenja koja živopisno predstavljaju indijsku kinematografiju i kulturu – od ‘Život u metrou’ nagrađivanog redatelja Anuraga Basua, preko filma ‘Piku‘ sa slavnim indijskim glumcem Irrfanom Khanom (našoj publici poznatom po ulozi u ‘Pogrešnoj dostavi’), pa do zabavne komedije ‘Specijalitet dana’ Davida Kaplana.

     

    Program 'Indija u kinu' organizira Indijski kulturni centar Udruge Lotos i kino Europa u suradnji s Veleposlanstvom Republike Indije. Ulaznice za projekciju mogu se nabaviti na našoj blagajni po cijeni od 10 kn.