EN HR
  • 26.prosinac

    Hvaljeni indie redatelj donosi dirljivu priču o gubitku

    Od četvrtka, 29. prosinca na našem redovnom programu možete pogledati novi film Norvežanina Joachima Triera, čije je ime postalo nezaobilazna točka u svijetu nezavisnog filma: 'Glasnije od bombi'.

     

    Hvaljeni redatelj u svom prvom ostvarenju snimljenom na engleskom jeziku donosi priču o obitelji koja se nastoji oporaviti od tragične smrti supruge i majke. Impresivnu glumačku ekipu ove intenzivne obiteljske drame predvode Jesse Eisenberg, Gabriel Byrne i Isabelle Huppert.

     

    Film je nakon premijere u Cannesu polučio uglavnom sjajne kritike: rogerebert.com dodijelio je filmu visoku ocijenu nazivajući Triera "majstorom koji uspješno navigira nevjerojatno složenom temom žalovanja i krivnje", dok ga je Indiewire proglasio jednim od nekoliko "kriminalno zapostavljenih" indie filmova godine.

     

    Norveški je redatelj dokazao svoje majstorstvo u stvaranju atmosfere jezovitog realizma i klaustrofobičnih drama u prethodnim ostvarenjima, 'Reprizi' ('Reprise') i 'Oslo, 31. kolovoza'. 'Glasnije od bombi' snažna je i izraziro dojmljiva filmska meditacija o suočavanju s gubitkom.