EN HR
  • 6.prosinac

    Hanekeov 'Sretan kraj' na programu!

    U kino stiže najnoviji film jednog od najvećih filmaša današnjice, austrijskog redatelja Michaela Hanekea! Od ponedjeljka, 11. prosinca gledajte 'Sretan kraj', snažnu i provokativnu dramu o imućnoj obitelji Laurent koja vodi uspješnu građevinsku tvrtku u Calaisu.

     

    Hanekeova minuciozna studija nategnutih obiteljskih odnosa ambijentirana je usred migrantske krize. Tvrtku je osnovao glava obitelji George, no posao vodi njegova hladna kćerka Anne, koja gubi strpljenje sa svojim odraslim ali nemarnim sinom Pierreom. Annin brat Thomas žonglira s ljubavnim aferama, dok njegova otuđena 13-godišnja kćerka Eve gleda s gađenjem na te nezadovoljne ljude oko sebe. U glavnim su ulogama Jean-Louis Trintignant i Isabelle Huppert (ponovno igraju oca i kćer kao u posljednjem Hanekeovu filmu 'Ljubav'), te Mathieu Kassovitz i sjajna Fantine Harduin.

     

    Haneke je po treći put nominiran za Zlatnu palmu u Cannesu (osvojio je ovu prestižnu nagradu za svoje prethodne filmove 'Bijela vrpca' i 'Ljubav'), a 'Sretan kraj' nominiran je za najbolji film i na filmskim festivalima u Münchenu i Sydneyju.