EN HR
  • 18.studeni

    Festivalski vodič: Nedjelja na 16. ZFF-u

    Ovogodišnji ZFF došao je svom kraju, ali i nedjeljni dan obiluje projekcijama.

     

    U 11:00 h vrijeme je za Moj prvi odlazak u kino – gostujući program s KinoKino - Međunarodnog filmskog festivala za djecu koji je namijenjen našim najnajmlađima. Blok čeških animiranih filmova pripremili smo za mališane predškolske dobi koji se prvi put susreću s pokretnim slikama na velikom platnu, a bit će im uručene i filmske diplomice kao trajni podsjetnik na njihovo prvo festivalsko filmsko iskustvo.

     

    Tijekom dana slijede tri reprizne projekcije filmova iz glavnog dugometražnog programa, a prvi je na redu pobjednički film ZFF-a 'Teret' (16:00 h) – izvrsni i humani prvijenac srbijanskog redatelja Ognjena Glavonića s Leonom Lučevom u glavnoj ulozi. Festivalski laureat spretno kormilari politički kompleksnim terenom na kojem strahote rata mijenjaju značenje naizgled banalne svakodnevice.

     

    Brazilska humorna drama 'Voljeni' pokazuje da nema jednostavnog odgovora na pitanje što je ljubav i vodi nas u kaotičnu svakodnevicu simpatične ali siromašne obitelji. Irene je majka četvero djece koja se suočava sa sindromom napuštenog gnijezda. Dirljivu odu majčinstvu koja je otvorila ovogodišnji ZFF imate priliku još jednom pogledati večeras u 18:00 h.

     

    U 20:30 h ne propustite poslasticu sa Sundancea 'Divljina', redateljski prvijenac slavnog Paula Dana kojeg pamtimo po ulogama u indie-hitovima 'Mala Miss Amerike' i 'Bit će krvi'. Priča o bračnoj krizi mladog para ispričana je iz perspektive njihova sina tinejdžera, a vodi nas u Montanu 1960-ih. U glavnim su ulogama Carey Mulligan i Jake Gyllenhaal, dok scenarij supotpisuje Danova djevojka, glumica Zoe Kazan ('Moja ljubavna priča').