EN HR
  • 10.listopad

    Četvrti Rendez-vous au cinéma

    I ove godine naše kino sudjeluje u četvrtom po redu izdanju Rendez-vous au cinéma, manifestacije koja je posvećena francuskoj kinematografiji! U srijedu 17. 10. i četvrtak, 18. 10. prikazat ćemo tri sjajna naslova koji su obavezno filmsko štivo za sve frankofile i filmofile. 

     

    'Jules i Jim' priča je o dvojici najboljih prijatelja – Nijemac Jules (Oskar Werner) i Francuz Jim (Henri Serre) dane provode uživajući u književnosti, umjetnosti i lijepim ženama koje s lakoćom mijenjaju – sve dok ne upoznaju zanosnu Catherine (Jeanne Moreau), čija ih pojava potpuno impresionira. Catherine unosi lepršavost, ali i nemir u njihove živote jer se obojica zaljubljuju u nju. Ona se odlučuje udati za Julesa, no to je tek početak njihove neobične priče.

     

    Uz Truffautov 'Jules i Jim' na programu je i kultni crno-bijeli horor 'Oči bez lica' čiju režiju potpisuje Georges Franju, a glavnu žensku ulogu tumači Alida Valli, talijanska glumica rođena u Puli, po kojoj je nazvano pulsko kino. Za najmlađu publiku donosimo animiranu uspješnicu s ovogodišnjeg izdanja Animafesta, film 'Veliki Zli Lisac i druge priče' koji će razbiti mit o idili i mirnoći francuskoga sela. Ova rukom nacrtana i oslikana francuska animirana komedija šarmantan je film u kojem će uživati mali i veliki.

     

    Program Rendez-vous au cinéma organizira Hrvatski audiovizualni centar u suradnji s Francuskim institutom u Hrvatskoj i Kino mrežom. Cijena ulaznice za sve projekcije je 20 kn.