EN HR
  • 10.siječanj

    Čarobni 'La La Land' i napeti 'Klan'

    Od četvrtka, 12. siječnja, neposredno nakon što je 'pomeo' dodjelu nagrade Zlatni globus postavši najnagrađeniji film u povijesti te nagrade, mjuzikl 'La La Land' možete pogledati na našem programu!

     

    'La La Land' suvremena je ljubavna priča osmišljena kao obol glamuru i emotivnoj atmosferi kakve poznajemo iz holivudskih klasika. Spajajući žanr mjuzikla i romantične komedije, film prati priču o susretu mladića i djevojke te njihovoj težnji da uspiju u Hollywoodu. Film je režirao Damien Chazelle, jedan od najviše obećavajućih mladih holivudskih redatelja, čiji je prethodni film 'Ritam ludila' prije dvije godine nagrađen s čak tri Oscara, a u glavnim su ulogama Emma Stone i Ryan Gosling, kojima je ovo treća glumačka suradnja.

     

    Od istoga je datuma na našem programu i najgledaniji argentinski film, 'Klan' - provokativna saga o obitelji koja je 1980-ih u Buenos Airesu zgrtala novac otmicama i otkupninama bogatih sugrađana. Vizualno raskošan film temeljen je na stvarnim događajima, a gleda se poput najuzbudljivijeg trilera. Na venecijanskoj Mostri 'Klan' je nagrađen Srebrnim lavom za režiju.