EN HR
  • 24.veljača

    Animirani hit film zatvara KinoKino

    U subotu, 25. veljače u 19 sati dodijelit će se nagrade pobjednicima ovogodišnjeg KinoKino Festivala, a nakon toga uslijedit će filmska poslastica za sve generacije: besplatna projekcija animiranog hit filma 'Moj život kao Tikvica' koji se upravo nalazi u utrci za Oscara!

     

    Rađen u tehnici stop-animacije, 'Tikvica' je vizualno neodoljiv film u čije ćete se likove sasvim sigurno zaljubiti. Priča prati malenog dječaka Tikvicu koji postane siroče i završi u domu za djecu bez roditelja, a na tom će naizgled surovom mjestu pronaći novu obitelj i iskrenu ljubav. Švicarskom redatelju Claudeu Barrasu ovo je prvi dugometražni animirani film, a za njega je dosao primio niz nagrada i priznanja, među kojima se nalazi i tzv. "europski Oscar" (nagrada Europske filmske akademije). Uspjehu ove atentične i empatične priče o odrastanju svakako je doprinijela i scenaristica Céline Sciamma, poznatija kao redateljica trilogije o odrastanju: 'Ljiljani', 'Tomboy' i 'Cure'.  

     

    Ulaz na projekciju je besplatan uz prethodno preuzimanje ulaznica na našoj blagajni.

     

    Festival će potrajati i u nedjelju, kada malene posjetitelje (kao i njihove odrasle pratitelje), između ostaloga, očekuje repriza filma 'Fannyno putovanje' (u 11:30) te projekcija pobjedničkog filma (u 17 sati).