EN HR
 • Iznimka

  Info

  Redatelj: David Leveaux
  Trajanje: 107'

  Sinopsis

  Njemačkog časnika (Jai Courtney) pošalju u Nizozemsku da bi utvrdio je li se Britanska tajna služba početkom Drugog svjetskog rata infiltrirala u dom cara Vilima II (Christopher Plummer), no započinje smrtno opasnu vezu s mladom Nizozemkom židovskog podrijetla (Lily James) uz posljedice koje nisu mogli predvidjeti ni oni, niti njemački car.

  Nagrade i festivali

  Washington Jewish Film Festival, Tribeca Film Festival, Phoenix Film Festival, Toronto International Film Festival, Cunard British Film Festival 2017, Saturday Morning Film Festival, Nashville Film Festival, Atlanta Jewish Film Festival, Durban International Film Festival

 • Za nonu Anu + Neposlušnost

  Sinopsis

  Za nonu Anu, r. Luis De Filippis, 13'

  U ovom sirovom, a opet dražesnom svjedočanstvu o složenim sjecištima ženskoga identiteta, transrodna djevojka brine se za svoju baku Talijanku. Djevojka pretpostavlja da njena nona ne odobrava njen identitet, međutim na vlastito iznenađenje otkriva s njom nježnu povezanost u zajedničkoj ranjivosti.

  Neposlušnost, r. Sebastián Lelio, 114'

  Prema scenariju Lelija i Rebecce Lenkiewicz, ova lezbijska ljubavna priča postavljena je u ortodoksnu židovsku zajednicu u sjevernom Londonu. Film prati ženu (Rachel Weisz) na povratku iz New Yorka nakon smrti njezina odsutnog oca rabina u ortodoksnu židovsku zajednicu gdje je odrasla. Čim se vratila kući, izaziva kontroverzije obnovivši romansu sa svojom bivšom prijateljicom (Rachel McAdams), koja je spletom okolnosti udana za njezina bratića (Alessandro Nivola). Ova drama hvata se u koštac s teškim pitanjima o životu u kojem se rodimo i životu koji sami za sebe odabiremo.

  Nagrade i festivali

  Toronto International Film Festival, Tribeca Film Festival, Göteborg Film Festival, Inside Out LGBT Film Festival

Sljedeći
Prethodni

Izdvojeno