EN HR
 • Svjetska panorama 2

  Info


  Zemlja: SAD, Španjolska, Slovenija, Australija, Brazil, Rusija, Francuska, Češka, Kina
  Godina: 2017.
  Trajanje: 70'

  Sinopsis

  Ovaj blok kratkometražnih filmova sastoji se od naslova: Šumske bobice (Alanna Nikol), Crna kutija (Isabel Herguera, Izibene Oñederra), Oproštaj (Leon Vidmar), moja slika (Dennis Tupicoff), Venera (Sávio Leite), Bol (Nadya Fedotova), Dječji san (Christophe Gérard), Ribar (Bára Anna Stejskalová), Ručno bojenje br.2 (Lei Lei, Thomas Sauvin), Spoj (Zachary Zezima). 

 • Rosto - Majstori animacije

  Info


  Zemlja: Danska
  Godina: 2017.
  Trajanje: 69'

  Sinopsis

  Ovaj blok kratkometražnih filmova se sastoji od naslova: Jona/Tomberry, Čudovište iz Nixa, No Place Like Home, Lonely Bones, Splintertime. Svi naslovi su radovi poznatog danskog animatora i umjetnika, Rostoa, koji je svojim filmovima pobrao nagrade na brojnim svjetskim festivalima. Ova selekcija donosi prikaz njegovih ponajboljih ostvarenja.

  Životopis redatelja

  Redatelj i umjetnik Rosto i njegov studio Rosto A.D. poznati su po glazbenim spotovima, televizijskim djelima i nezavisnim kratkim filmovima. Godine 2002. kratki film (The Rise and Fall of the Legendary) Anglobilly Feverson imao je premijeru na filmskom festivalu u Rotterdamu i obilježio početak projekcija na prestižnim međunarodnim festivalima i priznanje Rostovih radova, među kojima su Čudovište iz Nixa (2011), No Place Like Home (2009), Jona/Tomberry (2005) te internetska serija Mind My Gap. Kako je glazba uvijek bila pokretačka snaga njegovih filmova, Rosto je surađivao s mnogim međunarodnim glazbenicima poput Metropole Orkesta, The Residentsa, Terryja Gilliama, Toma Waitsa ili The Wreckersa.

 • Moji psi Jinjin i Akida

  Info

  Redatelj: Cho Jong-duck
  Scenarist: Cho Jong-duck
  Produkcijska kuća: KAFA - Korean Academy of Film Arts

  Zemlja: Južna Koreja
  Godina: 2016.
  Trajanje: 67'

  Sinopsis

  Jae-young ima dva psa različitih pasmina po imenu JinJin i Akida, koji su veoma slični. Zbog roditelja koji neprestano reže jedno na drugo poput pasa, Jae-young se osjeća tužno. Jednoga dana Soon-young, Ki-sik i njihova mama useljavaju se odmah do Jae-younga. Jae-young kaže novim prijateljima da želi da mu otac nestane. Misli da voli pse više nego njega, pa izbaci pse iz kuće dok mu je otac vani.

  Životopis redatelja

  Cho Jong-duck (1976) diplomirao je korejsko slikarstvo na Učiteljskom fakultetu Sveučilišta Kyung-hee. Radio je kao animator za Oh! Production u Tokiju, a 2013. završio je studij na Odsjeku animacije Korejske akademije filmskih umjetnosti.

 • Kratki 3 - Veliko natjecanje

  Info


  Zemlja: Francuska, Kina, SAD, Švedska, Južnoafrička Republika, Hrvatska
  Godina: 2017.
  Trajanje: 78'

  Sinopsis

  Ovaj blok kratkometražnih filmova sastoji se od naslova: Želim da Pluton opet bude planet (Želim da Pluton opet bude planet), Životinjska godina (ZhongSu), Ružan ali dobar (Jordan Wong), Zaboravljeni razlog (Peter Larsson), Lov (Alexei Alekseev), Mama mi je ćaknuta (Naomi Van Niekerk), Posljednji izazov (Božidar Trkulja), Martin plače (Jonathan Vinel). 

 • Osveta

  22:00, Velika dvorana

  Info

  Redatelj: Jim Lujan, Bill Plympton
  Produkcijska kuća: Plymptoons Studio
  Glazba: Jim Lujan

  Zemlja: SAD
  Godina: 2016.
  Trajanje: 70'

  Sinopsis

  Sitni lovac na glave po imenu Rod Rosse „Jedan čovjek - banda“ upleće se u opasan pothvat kada ga američki senator „Lice smrti“ angažira da pronađe djevojku koja je ukrala paket.

  Životopis redatelja

  Veteran underground animacije Jim Lujan realizirao je Osvetu s Billom Plymptonom kao autor radnje, crteža, scenarija, glazbe i glasova mnogih likova. Bavi se umjetnošću, animacijom, glazbom i sinkronizacijom glasova u vlastitim autorskim kratkometražnim i dugometražnim filmovima. Njegovi su filmovi Freakdaddy, Unchained Fists, Mama I'm a Thug te Sanjourno Must Die, a prikazivali su se na Spike and Mike's Sick and Twisted Festivalu, Adult Swimu i brojnim filmskim smotrama diljem SAD-a. Živi u južnoj Kaliforniji, na području Los Angelesa.

  Bill Plympton smatra se kraljem nezavisne animacije, a prva je osoba koja je ručno nacrtala čitav dugometražni animirani film. U New York se preselio 1968, a karijeru je započeo crtajući stripove za New York Times, National Lampoon, Playboy i Screw. Nominiran je za Oscar 1987. s kratkim animiranim filmom Your Face, te 2005. s kratkim filmom Guard Dog. Push Comes to Shove osvojio je prestižnu Zlatnu palmu u Cannesu 1991, a 2001. njegov je kratki film Eat osvojio Grand Prix za najbolji kratki film na Tjednu kritike u Cannesu. Nakon brojnih kratkih filmova koje su emitirali MTV i Spike and Mike's, posvetio se dugom metru. Od 1991. do danas realizirao je 12 dugometražnih filmova.

  Velika dvorana
  7.6. Srijeda, 22:00

Sljedeći
Prethodni

Izdvojeno