EN HR
 • Svjetska panorama 1

  Info


  Zemlja: Francuska, Norveška, SAD, Portugal, UK, Italija, Estonija, Indija
  Godina: 2016.
  Trajanje: 70'

  Sinopsis

  Ovaj blok kratkometražnih filmova sastoji se od naslova: Benov horizont (E. Gimenez, J. Yoon), Jenteloven (M. Grande), Neobična riba, (S. Subotnick), Kraj reda (P. D'Alva, A. Pinto), Pad ( O. Magee), Ktupid (G. Braggio), Praznina (U. Pikkov), Ljubav u dokolici (K. Noce), Riblji curry (A. Verma), Cimeri (J. Wolfe). 

 • Louise na obali

  Info

  Redatelj: Jean-François Laguionie
  Scenarist: Jean-François Laguionie
  Produkcijska kuća: JPL Films; Productions Unité Centrale
  Glazba: Pierre Kellner, Pascal Le Pennec

  Zemlja: Francuska, Kanada
  Godina: 2016.
  Trajanje: 75'

  Sinopsis

  Posljednjeg dana ljeta, starica Louise shvaća da je posljednji vlak otišao bez nje. Ostala je sama u malom obalnom gradiću, napuštena od sviju. Vrijeme se brzo pogorša, a tada počnu i plime. Krhka i elegantna, ni izdaleka pripremljena poput robinzonke, Louise teško da će preživjeti zimu. No ona svoju napuštenost prihvaća kao izazov. Preživjet će, suprotstaviti se i prirodi i uspomenama, koje su našle savršenu priliku da joj se pridruže u ovoj pustolovini...

  Životopis redatelja

  Jean-François Laguionie usavršavao se u animaciji uz Paula Grimaulta, redatelja The King and the Bird, filma koji i danas utječe na francusku animaciju. Njegovi prvi kratki filmovi, dobitnici brojnih nagrada, nastali su u sklopu legendarnog studija Les Gémeaux. Sveukupno je napravio sedam filmova, od toga pet dugometražnih, među kojima su Gwen, the Book of Sand iz 1985. te najnoviji, Louise na obali. Vjeran je sljedbenik snolike animacije Paula Grimaulta, gdje plemeniti i često osamljeni likovi proživljavaju pustolovine u svijetu prepunom ljepote i poezije.

 • Kratki 2 - Veliko natjecanje

  Info


  Zemlja: Švedska, Kanada, Estonija, Hrvatska, Njemačka, Francuska, Japan, Poljska
  Godina: 2017.
  Trajanje: 79'

  Sinopsis

  Ovaj blok kratkometražnih filmova sastoji se od naslova: Amalimbo (Juan Pablo Libossart), Promjena (Jonathan Ostrem), Manivald (Chintis Lundgren), Rugoba (Nikita Diakur), Usred ljeta (Josselin Facon), Decorado (Alberto Vázquez), Crnilo (Tomasz Popakul). 

 • Ugodan dan!

  22:00, Velika dvorana

  Info

  Redatelj: Liu Jian
  Scenarist: Liu Jian
  Produkcijska kuća: Nezha Bros. Pictures; Le-joy Animation Studio
  Glazba: The Shanghai Restoration Project

  Zemlja: Kina
  Godina: 2016.
  Trajanje: 75'

  Sinopsis

  Grad na jugu Kine i torba u kojoj je milijun juana uvuku nekolicinu ljudi različitih profila i osobnih motiva u krvav sukob. Mafijaški šefovi koji filozofiraju, ostarjeli plaćeni ubojice, muškarci i žene umorni od borbe za preživljavanje – tko god se dočepa torbe, drži je čvrsto kao da mu život o tome ovisi. Ugodan dan! crna je komedija. Neprobojni, lakonski humor stavlja stavove prema životu i društvene uvjete pod povećalo. Nezajažljiva ljudska pohlepa i duboko nesigurna zemlja u tranziciji.

  Životopis redatelja

  Liu Jian studirao je kinesko krajobrazno slikarstvo i diplomirao na Umjetničkom sveučilištu u Nanjingu 1993. U protekla dva desetljeća radio je u čitavom nizu medija i estetskih pristupa te se predstavio na velikim izložbama u Kini i inozemstvu. Godine 1995. počeo se baviti animacijom, a 2007. samostalno je osnovao Le-joy Animation Studio. Njegov prvi dugometražni animirani film, Piercing I, premijerno je prikazan na Nizozemskom festivalu animacije, a osvojio je brojne prestižne nagrade na filmskim festivalima diljem Azije i Europe.

  Velika dvorana
  6.6. Utorak, 22:00

Sljedeći
Prethodni

Izdvojeno