EN HR
 • Mjesto tišine 12

  16:50, Velika dvorana

  Info

  Redatelj: John Krasinski
  Scenarist: Bryan Woods, Scott Beck, John Krasinski
  Produkcijska kuća: Platinum Dunes, Sunday Night
  Direktor fotografije: Charlotte Bruus Christensen
  Montaža: Christopher Tellefsen
  Glazba: Marco Beltrami
  Glumci: Emily Blunt, John Krasinski, Noah Jupe, Millicent Simmonds

  Zemlja: SAD
  Godina: 2018.
  Trajanje: 95'
  Početak prikazivanja: 5. 4. 2018.

  Sinopsis

  Naš svijet su zauzeli naizgled neranjivi grabežljivci, koji - na najmanji mogući šum - odmah napadaju smrtonosnom silom. Sve se stoga vrti oko jednog bitnog pravila – kreći se pažljivo i nikada ne stvaraj nikakav zvuk, pa čak ni najmanji šum. Jedna je obitelj uspjela preživjeti u tišini, pažljivo prigušujući svaki mogući zvuk u svakodnevnom životu. U ovom nadnaravnom, napetom horor-trileru uz Johna Krasinskog glumi i dobitnica nagrade Zlatni globus Emily Blunt, te Noah Jupe i Millicent Simmonds.

  Nagrade i festivali

  SXSW Film Festival 2018.

  Životopis redatelja

  John Krasinski američki je glumac, redatelj, producent i scenarist. Najpoznatiji je po ulozi Jima Halperta u TV-seriji 'U uredu'. Godine 2009. režirao je i napisao scenarij niskobudžetnog filma 'Kratki razgovori s prikrivenim čovjekom' koji je imao premijeru na Sundance Film Festivalu. Zajedno s Mattom Damonom napisao je scenarij za psihološku dramu 'Obećana zemlja' u kojoj su obojica tumačili glavne uloge. Godine 2016. režirao je romantičnu dramediju 'Hollarovi', a 2018. horor 'Mjesto tišine' u kojem glumi zajedno sa svojom suprugom, britanskom glumicom Emily Blunt.

  Velika dvorana
  25.4. Srijeda, 21:00
  28.4. Subota, 16:50
  29.4. Nedjelja, 21:15

  Kupi ulaznice

 • Thelma 12

  18:35, Velika dvorana

  Info

  Redatelj: Joachim Trier
  Scenarist: Joachim Trier, Eskil Vogt
  Producent: Thomas Robsahm
  Produkcijska kuća: Motlys, Film i Väst, Le Pacte, Snowglobe, Copenhagen Film Fund, Filmpool Nord, B-Reel, Don’t Look Now
  Direktor fotografije: Jakob Ihre
  Montaža: Olivier Bugge Coutte
  Glumci: Eili Harboe, Kaya Wilkins, Ellen Dorrit Petersen, Henrik Rafaelsen, Grethe Eltervag

  Zemlja: Norveška, Švedska, Francuska, Danska
  Godina: 2016.
  Trajanje: 116'
  Početak prikazivanja: 26. 4. 2018.

  Sinopsis

  Nadnaravni romantični triler o Thelmi, neobičnoj bojažljivoj djevojci koja dolazi na studij u Oslo. Odgojena u strogoj religijskoj obitelji, Thelma se svake večeri čuje sa svojim roditeljima koji pokazuju uznemirujuće zanimanje za svaki detalj njezine svakodnevice. U Oslu upoznaje mladu studenticu Anju te se između njih razvije privlačnost. Istovremeno Thelmu počinju mučiti misteriozni napadaji praćeni zastrašujućim telekinetičkim moćima. Jednoga dana Anja nestaje. Joachim Trier jedan je od najpoznatijih norveških redatelja. Njegov film Oslo, 31. kolovoza prikazan je u konkurenciji 9. ZFF-a, a u programu Ponovno s nama 2015. je prikazan i Trierov hvaljeni film Glasnije od bombi.

  Nagrade i festivali

  Toronto International Film Festival 2017
  Chicago International Film Festival 2017
  Norwegian International Film Festival Haugesund 2017 – Norwegian Film Critics Award
  Zagreb Film Festival 2017 - natjecateljski program Ponovno s nama

  Životopis redatelja

  Joachim Trier rođen je u Kopenhagenu. Njegov dugometražni prvijenac 'Repriza nagrađen' je na mnogim uglednim festivalima. Trierov drugi film 'Oslo, 31. kolovoza' prikazan je u programu Izvjestan pogled u Cannesu, a 'Glasnije od bombi' uvršten je u konkurenciju tog prestižnog festivala.

  Velika dvorana
  26.4. Četvrtak, 18:30
  28.4. Subota, 18:35
  29.4. Nedjelja, 17:00
  30.4. Ponedjeljak, 20:15
  1.5. Utorak, 20:45
  5.5. Subota, 19:00

  Kupi ulaznice

 • Regional Stand Up Fest 2018 - Treći dan

  21:00, Velika dvorana

  Sinopsis

  Studio smijeha predstavlja novi regionalni stand up spektakl u trajanju od čak tri dana u našem kinu! Nakon odličnih i rasprodanih Best of regional standup večeri u KD Lisinski, organizatori su odlučili proširiti priču na tri dana kako bi vam predstavili cijelu reviju komičara/ki iz raznih država naše regije. Za regionalnu stand up reviju, ponovno se okuplja više od 15 odličnih komičara/ki regije na jednom mjestu! Iako se neki/e od njih ponavljaju, fore im se neće ponoviti, tako da ako ste gledali/e showove u Lisinskom, slobodno dođite i u kino Europa. ;) Podržite event u velikom broju i pokažite da stand up komedija i više nego spada u kulturu i umjetnost RH, a da je humor najbolja stvar za ublažavanje susjedskih odnosa. Sva moguća zarada od ulaznica ide u daljnji razvitak scene i kluba. Treći dan nasmijavat će vas: Andrej Težak Tešky (SLO), Dušan Jokić (BiH), Tomislav Primorac (HR) i Nikola Silić (SRB), dok će vas kroz večer voditi Marina Orsag (HR). Ovu večer pripremamo i gosta/gošću iznenađenja ;)

  Upad po danu u pretprodaji 50kn i 70kn, na dan 70kn i 90kn. Studenti, umirovljenici i osobe s invaliditetom po danu u pretprodaji: 40kn i 60kn (kupnja moguća samo na blagajni Kina Europa, na dan vrijede iste cijene za sve).

  Trodnevna ulaznica u pretprodaji 120 kn i 180 kn, na prvi dan 180 kn i 240kn. Pretprodaja na: https://dogadanja.kupiulaznicu.hr/projekcija/25600

  NAPOMENA! Nakon kupnje otići što prije fizički na blagajnu i odabrati sjedeća mjesta za svaki dan ;) Studenti i umirovljenici trodnevna ulaznica u pretprodaji 100kn i 160kn (kupnja moguća samo na blagajni Kina Europa, na prvi dan festivala vrijede iste cijene za sve)

  Velika dvorana
  28.4. Subota, 21:00

  Kupi ulaznice

Sljedeći
Prethodni

Izdvojeno