EN HR
 • Thelma 12

  18:30, Velika dvorana

  Info

  Redatelj: Joachim Trier
  Scenarist: Joachim Trier, Eskil Vogt
  Producent: Thomas Robsahm
  Produkcijska kuća: Motlys, Film i Väst, Le Pacte, Snowglobe, Copenhagen Film Fund, Filmpool Nord, B-Reel, Don’t Look Now
  Direktor fotografije: Jakob Ihre
  Montaža: Olivier Bugge Coutte
  Glumci: Eili Harboe, Kaya Wilkins, Ellen Dorrit Petersen, Henrik Rafaelsen, Grethe Eltervag

  Zemlja: Norveška, Švedska, Francuska, Danska
  Godina: 2016.
  Trajanje: 116'
  Početak prikazivanja: 26. 4. 2018.

  Sinopsis

  Nadnaravni romantični triler o Thelmi, neobičnoj bojažljivoj djevojci koja dolazi na studij u Oslo. Odgojena u strogoj religijskoj obitelji, Thelma se svake večeri čuje sa svojim roditeljima koji pokazuju uznemirujuće zanimanje za svaki detalj njezine svakodnevice. U Oslu upoznaje mladu studenticu Anju te se između njih razvije privlačnost. Istovremeno Thelmu počinju mučiti misteriozni napadaji praćeni zastrašujućim telekinetičkim moćima. Jednoga dana Anja nestaje. Joachim Trier jedan je od najpoznatijih norveških redatelja. Njegov film Oslo, 31. kolovoza prikazan je u konkurenciji 9. ZFF-a, a u programu Ponovno s nama 2015. je prikazan i Trierov hvaljeni film Glasnije od bombi.

  Nagrade i festivali

  Toronto International Film Festival 2017
  Chicago International Film Festival 2017
  Norwegian International Film Festival Haugesund 2017 – Norwegian Film Critics Award
  Zagreb Film Festival 2017 - natjecateljski program Ponovno s nama

  Životopis redatelja

  Joachim Trier rođen je u Kopenhagenu. Njegov dugometražni prvijenac 'Repriza nagrađen' je na mnogim uglednim festivalima. Trierov drugi film 'Oslo, 31. kolovoza' prikazan je u programu Izvjestan pogled u Cannesu, a 'Glasnije od bombi' uvršten je u konkurenciju tog prestižnog festivala.

  Velika dvorana
  26.4. Četvrtak, 18:30
  28.4. Subota, 18:35
  29.4. Nedjelja, 17:00
  30.4. Ponedjeljak, 20:15
  1.5. Utorak, 20:45
  5.5. Subota, 19:00

  Kupi ulaznice

 • Regional Stand Up Fest 2018 - Prvi dan

  21:00, Velika dvorana

  Sinopsis

  Studio smijeha predstavlja novi regionalni stand up spektakl u trajanju od čak tri dana u našem kinu! Nakon odličnih i rasprodanih Best of regional standup večeri u KD Lisinski, organizatori su odlučili proširiti priču na tri dana kako bi vam predstavili cijelu reviju komičara/ki iz raznih država naše regije. Za regionalnu stand up reviju, ponovno se okuplja više od 15 odličnih komičara/ki regije na jednom mjestu! Iako se neki/e od njih ponavljaju, fore im se neće ponoviti, tako da ako ste gledali/e showove u Lisinskom, slobodno dođite i u kino Europa. ;) Podržite event u velikom broju i pokažite da stand up komedija i više nego spada u kulturu i umjetnost RH, a da je humor najbolja stvar za ublažavanje susjedskih odnosa. Sva moguća zarada od ulaznica ide u daljnji razvitak scene i kluba. Prvi dan nasmijavat će vas: Josip Škiljo (HR), Marko Dejanović (BiH/HR), Ana Zlatanović (SRB), Nenad Stefanovski (MK) i Martina Ipša (SLO), dok će vas kroz večer voditi Tin Sedlar (HR).

  Upad po danu u pretprodaji 50kn i 70kn, na dan 70kn i 90kn. Studenti, umirovljenici i osobe s invaliditetom po danu u pretprodaji: 40kn i 60kn (kupnja moguća samo na blagajni Kina Europa, na dan vrijede iste cijene za sve).

  Trodnevna ulaznica u pretprodaji 120 kn i 180 kn, na prvi dan 180 kn i 240kn. Pretprodaja na: https://dogadanja.kupiulaznicu.hr/projekcija/25600

  NAPOMENA! Nakon kupnje otići što prije fizički na blagajnu i odabrati sjedeća mjesta za svaki dan ;) Studenti i umirovljenici trodnevna ulaznica u pretprodaji 100kn i 160kn (kupnja moguća samo na blagajni Kina Europa, na prvi dan festivala vrijede iste cijene za sve)

  Velika dvorana
  26.4. Četvrtak, 21:00

  Kupi ulaznice

Sljedeći
Prethodni

Izdvojeno