EN HR
 • Dječakov san (KinoKino - Međunarodni filmski festival za djecu)

  11:30, Velika dvorana

  Info

  Redatelj: Nila Madhab Panda
  Scenarist: Nitin Dixit, Protiqe Mojoomdar, Nila Madhab Panda
  Producent: Nila Madhab Panda, Akshya Parija
  Produkcijska kuća: Shiv Nadar Foundation
  Direktor fotografije: Sidhartha Hajra, Samerendra Dash
  Montaža: Archit D Rastogi
  Glumci: Paoli Dam, Vipin Katyal, Ranvir Shorey, Kumud Mishra

  Zemlja: Indija
  Godina: 2018.
  Trajanje: 110'
  Uzrast: 8+

  Sinopsis

  Pichku živi u siromašnom dijelu New Delhija, najstarijem gradskom slamu gdje nema tekuće vode ni kanalizacije. Sramežljivi dječak sanja o vlastitom WC-u jer mu je neugodno obavljati nuždu na željezničkim tračnicama pred svim svojim susjedima i prijateljima. A tek kako je smrad nepodnošljiv! Pichku će slijediti svoj san i poduzeti sve što je u njegovoj moći da nabavi WC za svoj dom – tihi, čisti i šareno dekorirani prostor, a u tome će mu pomoći novi prijatelj Gopi. Neodoljiva komedija o snalažljivom devetogodišnjaku koji zna da ne može čekati čudo već se mora sȃm izboriti za sebe. 

  Nagrade i festivali

  FIFEM (2018 – Grand Prix
  Kinolub 2018 – Grand Prix
  Zlín Film Festival 2018
  LIFFe 2018

  Životopis redatelja

  Nila Madhab Panda indijski je redatelj i producent. Diplomirao je na Indijskom institutu za menadžment u Bangaloreu. Dosad je režirao sljedeće filmove: nagrađivani Ja sam Kalam (2010.), Jalpari (2012.), U uzburkanim vodama (Kaun Kitney Paani Mein, 2015.) i Mračni vjetar (Kadvi Hawa, 2017.). Filmovi su mu često socijalne tematike.

  Web stranice

  Raspored projekcija

  Velika dvorana
  21.2. Četvrtak, 11:30

  Dvorana Müller
  24.2. Nedjelja, 11:30

  Kupi ulaznice

 • Moj dida je pao s Marsa (KinoKino - Međunarodni filmski festival za djecu)

  14:00, Velika dvorana

  Info

  Redatelj: Marina Andree Škop, Dražen Žarković
  Scenarist: Branko Ružić, Pavlica Bajsić
  Producent: Marina Andree Škop, Darija Kulenović Gudan
  Produkcijska kuća: Studio dim, Senca Studio, MasterFilm, Fabrika, Wady Films, Artileria, Filmbin, Hrvatska radiotelevizija
  Direktor fotografije: Sven Pepeonik
  Montaža: Marina Andree Škop
  Glumci: Lana Hranjec, Ozren Grabarić, Alex Rakoš, Nils Ole Oftebro, Petra Polnišova, Sven Barac, Tonka Kovačić

  Zemlja: Hrvatska, Slovenija, Češka, BiH, Luksemburg, Slovačka, Norveška
  Godina: 2019.
  Trajanje: 75'
  Uzrast: 7+

  Sinopsis

  Život djevojčice Une sasvim se preokrene kada njezina djeda otmu vanzemaljci. U podrumu kuće slučajno otkrije da je djed i sȃm vanzemaljac čiji se brod davno srušio na Zemlju, a tu je ostao i njegov pilot, mali mrzovoljni robot. Njih dvoje imaju manje od 24 sata da pronađu i spase djeda. Prvi domaći znanstveno-fantastični film za djecu koristi najsuvremenije filmske tehnike i u hrvatskoj kinematografiji dosad nezabilježene posebne efekte. Neobična avantura snimljena je prema motivima kratke priče Irene Krčelić Moj dida je vanzemaljac i donosi toplu priču o prijateljstvu, ljubavi i iskrenosti.

  Nagrade i festivali

  BeActive Award za najbolji projekt
  Prime4Kids&Family Award za najbolji projekt za djecu

  Životopis redatelja

  Marina Andree Škop i Dražen Žarković su višestruko nagrađivani autorski dvojac.

  Marina Andree Škop zajedno s kolegicom Darijom Kulenović Gudan 2001. godine osnovala je produkcijsku kuću Studio dim u kojoj razvijaju, produciraju i koproduciraju igrane i dokumentarne filmove, TV serije i transmedijske projekte (Aleksi, Naslovnica, Noćni brodovi i dr.). Njezin prvi dugometražni dokumentarni film Sevdah osvojio je Nagradu publike na Sarajevo Film Festivalu 2009. godine.

  Dražen Žarković režirao je tri dugometražna igrana filma Ajmo žuti, Trešeta i Zagonetni dječak (iz serijala o Koku) te brojne dokumentarne filmove. Jedan je od redatelja humorističnih serijala Bitange i princeze, Odmori se, zaslužio si i Stipe u gostima. Za svoj je filmski i televizijski rad nagrađen nizom nagrada, između ostalih i sa četiri Oktavijana. Njegov naujspješniji film Trešeta, prikazan je na cijelom nizu festivala, te je osvojio sedam međunarodnih nagrada.

  Raspored projekcija

  Velika dvorana
  21.2. Četvrtak, 14:00

  Kupi ulaznice

 • Svaki dan otkrivam 4 (KinoKino - Međunarodni filmski festival za djecu)

  17:00, Dvorana Müller

  Info

  Trajanje: 65'

  Sinopsis

  Pet filmova kratkog metra namijenjenih uzrastu 7+ povest će nas u zabavne potrage koje će otkriti bogatstvo i ljepotu u drugima, ali i u nama samima. 

  RIBA, r. Javier Quintas, Španjolska, 2017, 10'

  Dani i Martina žive zajedno sa svojom mamom u skromnom susjedstvu. Dani je zabrinut jer njegova mama gotovo nikad ne jede, ali ima plan kako će je natjerati da svaki dan pojede večeru.

  PORTRET, r. Alessandro Stevanon, Italija, 2017, 15' 

  Federico je jedanaestogodišnjak koji živi u gradiću na sjeveru Italije. Šutljiv je, zamišljen i usamljen. Susret sa senegalskim uličnim umjetnikom pomoći će mu da otkrije svoj talent. Suvremena bajka o prijateljstvu i razlikama koje nas čine jedinstvenima.

  LILI U OBLACIMA, r. Toma Leroux, Francuska/Alžir, 2017, 15' 

  Lili provodi ljeto kod djeda na selu. Najviše voli gledati u nebo gdje se nalaze čupavi oblaci i ptice. Uz pomoć vjerne i snalažljive Meï odluči izgraditi vlastiti avion kako bi posjetila osobu koja joj najviše nedostaje.

  MOČVARNA RUPA, r. Torfinn Iversen, Norveška, 2018, 13' 

  Jenny odlazi na kampiranje sa svojom prijateljicom Ingrid i njezinim tatom. Norveška divljina poznata je po močvarnom tlu koje je preporučljivo izbjegavati. Dvije djevojčice morat će naučiti premostiti svoje razmirice ako se žele izvući iz opasne situacije.

  NEMA LJUBAVI KOJA JE SNAŽNIJA OD NAŠE, r. Laure Bourdon Zarader, Francuska, 2018, 12' 

  Pauline i Noham ludo se vole. Kada Paulinina mama obznani da se sele u Pariz, Pauline koja ne može ni pomisliti na razdvajanje od Nohama, odluči ostati u svojem rodnom gradu. No postoji mali problem: Pauline ima samo deset godina. 

  Raspored projekcija

  Dvorana Müller
  21.2. Četvrtak, 17:00

 • Supa Modo (KinoKino - Međunarodni filmski festival za djecu)

  18:00, Velika dvorana

  Info

  Redatelj: Likarion Wainaina
  Scenarist: Mugambi Nthiga, Silas Miami, Wanjeri Gakuru, Kamau Wandung’u
  Producent: Sarika Hemi Lakhani, Siobhain "Ginger" Wilson, Tom Tykwer, Marie Steinmann-Tykwer, Guy Wilson
  Produkcijska kuća: One Fine Day Films, Ginger Ink Films
  Direktor fotografije: Enos Olik
  Montaža: Charity Kuria
  Glumci: Stycie Waweru, Nyawara Ndambia, Marrianne Nungo, Johnson Chege, Humphrey Maina

  Zemlja: Njemačka, Kenija
  Godina: 2018.
  Trajanje: 74'
  Uzrast: 9+

  Sinopsis

  Poseban film o jednoj posebnoj djevojčici. Devetogodišnja Jo velika je obožavateljica akcijskih filmova s dvije velike životne želje ‒ da postane super-junakinja te da snimi film u kojem će imati glavnu ulogu. Jedino u svijetu mašte Jo može zaboraviti da je terminalno bolesna i da većinu vremena koje joj je preostalo mora provoditi u krevetu. Sve se okreće naglavačke kada se cijelo selo ujedini da je uvjeri da su njezine super-moći zaista stvarne i pretvori njezine snove u stvarnost. Film o nevjerojatnoj moći mašte i neobičnom načinu da se kaže zbogom. Supa Modo podsjeća da čak i kad nas napuste, mali heroji poput Jo nastavljaju inspirirati sve oko sebe.

  Nagrade i festivali

  Berlinale 2018 – Generation Kplus (posebno priznanje
  Zlín Film Festival 2018 – nagrada za najbolji dječji film, nagrada ekumenskog žirija
  Međunarodni filmski festival u Edinburghu 2018 – posebno priznanje
  Međunarodni filmski festival u Durbanu 2018 – nagrada za umjetničku hrabrost

  Životopis redatelja

  Likarion Wainaina kenijski je redatelj rođen u Moskvi koji živi u Nairobiju. Njegov prethodni kratkometražni film Mamac (2015.) prikazan je na filmskom festivalu u Cannesu. Okušao se u svim filmskim područjima, od glume preko snimanja do režije. Voli kreirati nove svjetove, istraživati likove koji u njemu žive i dokumentirati njihove živote – to je glavni razlog zašto se ujutro diže iz kreveta.

  Web stranice

  Raspored projekcija

  Velika dvorana
  21.2. Četvrtak, 18:00

  Kupi ulaznice

 • Mali 15

  18:30, Dvorana Müller

  Info

  Redatelj: Antonio Nuić
  Scenarist: Antonio Nuić
  Producent: Boris T. Matić, Lana Matić, Jozo Patljak
  Produkcijska kuća: Propeler Film, Alka Film
  Direktor fotografije: Radislav Jovanov Gonzo
  Montaža: Marin Juranić
  Glazba: Hrvoje Štefotić
  Glumci: Franjo Dijak, Vito Dijak, Rakan Rushaidat, Hrvoje Kečkeš, Bojan Navojec, Robert Ugrina, Živko Anočić, Paško Vukasović, Iva Babić, Ksenija Marinković

  Zemlja: Hrvatska
  Godina: 2018.
  Trajanje: 90'
  Početak prikazivanja: 14. 2. 2019.

  Sinopsis

  Četiri godine zatvora nisu promijenile Franju. On je diler. Supruga mu umire, a njezini roditelji žele ga prikazati kao nesposobnog roditelja i uzeti mu skrbništvo nad sinom, Malim. Mali voli oca, voli njegove nekonvencionalne odgojne metode i želi živjeti s njim. Franjo nema namjeru nikome opravdavati način na koji odgaja sina, kao što nema namjeru pustiti da ga itko od njega razdvoji. Za četrdeseti rođendan Franjo dobiva dva poklona koji su rješenje svih njegovih problema.

  Na projekcijama filma 'Mali' koje će se održati 14., 16., 21. i 22. veljače prikazat će se i Nuićev segment iz kultnog omnibusa 'Seks, piće i krvoproliće' (2004., 22 min) u kojem prvi put upoznajemo četiri strastvena navijača Dinama koje glume Franjo Dijak, Rakan Rushaidat, Bojan Navojec i Hrvoje Kečkeš. Nakon petnaest godina nisu nigdje blizu stadiona, život ih tuče kako stigne, a nova snaga je Franjin sin Mali.

  Nagrade i festivali

  Sarajevo Film Festival 2018. - natjecateljski program
  Pulski filmski festival 2018. - Zlatna Arena za najbolji film, Nagrada Hrvatskog društva filmskih kritičara Oktavijan, najbolji specijalni efekti

  Životopis redatelja

  Redatelj Antonio Nuić domaćoj je publici poznat po prethodnim cjelovečernjim ostvarenjima, nagrađivanim filmovima 'Sve džaba' (2006.) i 'Kenjac' (2009.), od kojih je prvi, između ostalog, osvojio Zlatnu arenu za najbolji film i Srce Sarajeva za najbolju mušku glavnu ulogu dok je potonji nakon uspješne međunarodne festivalske turneje odabran i za hrvatskog predstavnika u kandidaturi za Oscara. Njegov prethodni igrani film, urbana zagrebačka komedija 'Život je truba'(2015.) dobio je laskave kritike domaće i međunarodne publike.

  Raspored projekcija

  Velika dvorana
  22.2. Petak, 20:30
  23.2. Subota, 19:15
  24.2. Nedjelja, 21:30

  Dvorana Müller
  21.2. Četvrtak, 18:30

  Kupi ulaznice

 • Miljenica 15

  20:00, Velika dvorana

  Info

  Redatelj: Yorgos Lanthimos
  Scenarist: Deborah Davis, Tony McNamara
  Producent: Ed Guiney, Yorgos Lanthimos, Lee Magiday
  Produkcijska kuća: Element Pictures, Scarlet Films, Film4
  Direktor fotografije: Robbie Ryan
  Montaža: Yorgos Mavropsaridis
  Glumci: Olivia Colman, Emma Stone, Rachel Weisz

  Zemlja: Irska, UK, SAD
  Godina: 2018.
  Trajanje: 119'
  Početak prikazivanja: 31. 1. 2019.

  Sinopsis

  Radnja filma smještena je nekoliko stoljeća u prošlost, u englesku povijest, i prati kraljicu Anne, jednu od manje poznatih monarha Engleske koja je vladala početkom 18. stoljeća i događanja na njezinu dvoru. Kraljica je poprilično lošeg zdravlja, a i njezino mentalno stanje nije baš najbolje. Zemlju tako iz sjene vodi dama imena Sarah, kraljičina bliska prijateljica i vješta manipulatorica. Sve biva idilično do dolaska rođakinje, bivše aristokratkinje Abigail, koja traži posao. Abigail se u novoj okolini snalazi vrlo brzo i polako ona postaje nova miljenica kraljice. Ovu tragikomičnu priču o kraljevskim intrigama, strasti, zavisti i izdaji karakteriziraju brojni prevrati i ironični dijalozi.

  Nagrade i festivali

  Venecijanski filmski festival 2018. - Velika nagrada žirija, nagrada Volpi za najbolju glumicu (Olivia Colman), nominacija za Zlatnog lava i Queer lava
  British Independent Film Awards 2018. - ukupno deset nagrada
  Zlatni globus 2019. - najbolja glavna glumica (Olivia Colman)
  Oscari 2019. - ukupno 10 nominacija (najbolji film, režija, scenarij, glavna glumica i dr.)

  Životopis redatelja

  Yorgos Lanthimos rođen je u Ateni u Grčkoj. Režirao je brojne TV-reklame, glazbene spotove, kratke filmove i kazališne predstave. Njegov prvi film 'Kinetta' prikazan je na festivalima u Torontu i Berlinu uz hvalospjeve kritike. Njegov drugi film 'Očnjak' bio je 2009. pobjednik na festivalu u Cannesu u programu Izvjestan pogled, nakon čega su slijedile brojne nagrade na festivalima. Bio je nominiran za Oscara u kategoriji najboljeg stranog filma. Slijedio je film 'Alps' koji je osvojio nagradu za najbolji scenarij na festivalu u Veneciji 2011. te je pobijedio na festivalu u Sydneyju 2012. Njegov prvi film na engleskom jeziku bio je 'Jastog' koji je na 68. festivalu u Cannesu osvojio nagradu žirija. Ujedno, 2017. bio je nominiran za Oscara u kategoriji najboljeg scenarija. 'Ubojstvo svetog jelena', njegov peti film, premijerno je prikazan u Cannesu gdje je osvojio nagradu za najbolji scenarij.

  Raspored projekcija

  Velika dvorana
  21.2. Četvrtak, 20:00
  23.2. Subota, 21:00

  Kupi ulaznice

 • Prije mraka 12

  20:45, Dvorana Müller

  Info

  Redatelj: László Nemes
  Scenarist: László Nemes, Clara Royer, Matthieu Taponier
  Producent: Gábor Sipos, Gábor Rajna, François Yon, Nicolas Brigaud-Robert, Valéry Guibal
  Produkcijska kuća: Laokoon Filmgroup, Playtime Production
  Direktor fotografije: Mátyás Erdély
  Montaža: Matthieu Taponier
  Glumci: Juli Jakab, Vlad Ivanov, Evelin Dobos, Marcin Czarnik, Judit Bárdos

  Zemlja: Mađarska, Francuska
  Godina: 2018.
  Trajanje: 142'
  Početak prikazivanja: 14. 2. 2019.

  Sinopsis

  Godina je 1913., a mjesto je Budimpešta, srce Europe. Mlada Irisz Leiter stiže u prijestolnicu s nadom da će raditi u legendarnoj prodavaonici šešira koja je pripadala njezinim pokojnim roditeljima. No novi je vlasnik odbije. Ubrzo nepoznati čovjek pristupi Irisz tražeći nekoga po imenu Kálmán Leiter. Ona ne želi otići iz grada i slijedi Kálmánov trag koji je jedina poveznica s njezinom izgubljenom prošlošću. Potraga je vodi kroz mračne ulice Budimpešte na koje svjetlo baca jedino Leiterova prodavaonica šešira i uvlači je u kovitlac društva na pragu raspada. Drugi dugometražni film Lászla Nemesa premijerno je prikazan u Veneciji gdje je osvojio Nagradu FIPRESCI. Njegov prvijenac Saulov sin osvojio je Grand Prix u Cannesu, Oscara i Zlatni globus, a prikazan je i na ZFF-u 2015. godine i nagrađen Zlatnim kolicima za najbolji film.

  Nagrade i festivali

  Venice Film Festival 2018. – nagrada FIPRESCI
  Toronto Film Festival 2018.
  BFI London Film Festival 2018.
  Zagreb Film Festival 2018. - sekcija Ponovno s nama

  Životopis redatelja

  László Nemes radio je kao asistent Béli Tarru na filmu Čovjek iz Londona prije nego što je upisao studij režije na Sveučilištu u New Yorku. Njegov prvi film Saulov sin premijeru je imao u Cannesu 2015. godine, gdje je osvojio Grand Prix, a potom i Zlatni globus i Oscara za najbolji film na stranom jeziku 2016. godine. Prije mraka njegov je drugi dugometražni film.

  Raspored projekcija

  Dvorana Müller
  21.2. Četvrtak, 20:45
  22.2. Petak, 21:00
  24.2. Nedjelja, 18:00

  Kupi ulaznice

Sljedeći
Prethodni

Izdvojeno