EN HR
 • Teresa i Tim

  11:00, Velika dvorana

  Info

  Redatelj: Agurtzane Intxaurraga
  Trajanje: 73'

  Sinopsis

  Svake godine nam patuljci donose novo proljeće. Jedan od njih je Tim koji dolazi prvi. Zabavljen atraktivnim zvukovima sajma, odvoja se od ostalih patuljaka pa ga zarobe Samuel i Vlad koji ga žele iskoristiti kao egzotičnu atrakciju u cirkusu. Šestogodišnja djevojčica Teresa je ljubomorna na svoga mlađeg brata. Kada dođe na sajam otkriva Tima dok ga pokazuju i on joj postane jako drag. Tim u njoj vidi priliku za svoj bijeg. U Teresinoj kući je skriven i zaštićen i oni se zajedno upuštaju u nekoliko pustolovina te postanu bliski prijatelji. S vremenom se Tim počinje mijenjati. Predugo izbiva iz svog svijeta odvojen od svojih. Ona će Tima moći spasiti samo ako mu pomogne da se vrati tamo gdje pripada. Nema vremena za gubljenje! Treba pripaziti! Vlad vreba na njih!

  Velika dvorana
  14.4. Subota, 11:00

 • Osnovna škola DeKalb + Djevojke iz političke stranke Zlatna zora

  16:30, Velika dvorana

  Sinopsis

  Osnovna škola DeKalb, r. Reed Van Dyk, 20'

  Inspiriran pozivom na broj 911 tijekom školske pucnjave u Atlanti, u Georgiji.

  Djevojke iz političke stranke Zlatna zora, r. Håvard Bustnes, 95'

  Posljednjih godina imidž Grčke kao zemlje osunčanih plaža i ljubaznih ljudi zasjenile su političke ideologije koje su opasno bliske nacizmu. S obzirom da je mnogo istaknutih članova političke stranke ekstremne desnice Zlatna zora danas iza rešetaka, glavnu poruku ove stranke nastavljaju širiti kćer, supruga i majka, a sve tri su dovoljno zrele da znaju izbjeći bilo kakav lapsus tijekom intervjua. I dok one redovito
  prekidaju intervju kako bi provjerile da stvari zvuče onako kako one žele, Bustnes ostavlja kameru uključenu. Rezultat toga je materijal nadopunjen arhivskim snimkama koje ne ostavljaju prostora sumnji da ova politička stranka ima izopačenu dimenziju, te koji otkriva sve veći jaz između jasnih činjenica i stvaranja političkog imidža. Iako je frustrirajuće gledati nepokolebljivost ovih žena u njihovim stavovima, film nam ipak pokazuje kako isključivost može zavesti čitavo društvo na krivi put.

  Velika dvorana
  14.4. Subota, 16:30

 • Košer ljubav

  18:30, Velika dvorana

  Info

  Redatelj: Evan Beloff
  Trajanje: 44'

  Sinopsis

  Što se dogodi kada rabinski bračni posrednik, mladi hasidski bračni par i religiozni samac, koji je hip-hop umjetnik, krenu istražiti značenje najmoćnije riječi čovječanstva? Košer ljubav pruža pogled na potragu za pravom ljubavi i brak prema biblijskim vrijednostima uortodoksnom/hasidskom svijetu, kojeg sve više pritišće sveproždiruća sekularna svijest sa svojom idejom monetarne potrošne ljubavi. Pomoću humora, animacije i luckastog pristupa, Košer ljubav pokušava prikazati da smo svi jednaki u svojoj potrazi za ljubavlju te danas naša ljudskost veže u ovoj univerzalnoj težnji.

  Velika dvorana
  14.4. Subota, 18:30

 • Hvala za kišu

  18:30, Dvorana Müller

  Info

  Redatelj: Julia Dahr
  Trajanje: 87'

  Sinopsis

  Tijekom posljednje četiri godine Kisilu je svojim fotoaparatom bilježio utjecaj ekstremnih vremenskih prilika na svoju obitelj i selo u Keniji. Snimio je poplave, suše i oluje te način na koji one prisiljavaju muškarce da napuste svoje obitelji u potrazi za poslom. Putujući u Pariz kako bi predstavio svoju snimku delegatima na klimatskim razgovorima u UN-u, Kisilu se našao na najvećem političkom putovanju svog života.

  Nakon filma u 19:15 h slijedi diskusija pod nazivom Kapi života na temu ekologije.

  Nagrade i festivali

  Pangolin Power Film Award @ SGEFF, Osiris FAO Prize @ Int. FF Agrofilm, Agrofilm, Jury Award @ Another Way Film Festival, Fethi Kayaalp Grand Award @ BIFED, Best Feature Documentary @ FICMEC, Pangolin Power Film Award @ SGEFF, Osiris FAO Prize @ Int. FF Agrofilm, Jury Award @ Another Way Film Festival, Fethi Kayaalp Grand Award @ BIFED, Ethos Jury Prize @ Social Impact Media Awards, Best Cinematography Prize @ Social Impact Media Awards, WWF Award @ Thessaloniki Documentary Film Festival 2018

  Dvorana Müller
  14.4. Subota, 18:30

 • Zapovjednik

  19:30, Velika dvorana

  Info

  Redatelj: Robert Schwentke
  Trajanje: 118'

  Sinopsis

  Godina je 1945. Saveznici prisiljavaju nacističku vojsku na povlačenje. Što bi se dogodilo kad bi ratni dezerter ukrao identitet zapovjednika i počeo uvjeravati vojnike da mu se pridruže na „posebnoj misiji“? Započinje Lov.

  Velika dvorana
  14.4. Subota, 19:30

 • Razzia

  21:30, Velika dvorana

  Info

  Redatelj: Nabil Ayouch
  Trajanje: 109'

  Sinopsis

  Casablanca: živahna i gruba, poziva, ali ne prašta. Četiri duše u potrazi za istinom, trideset godina nakon što je strastveni učitelj ušutkan na planinama Atlasa... Uz odjek njegovih uništenih snova, razočaranja četiriju likova utjelovljuju iskre koje će zapaliti grad u plamenu.

  Velika dvorana
  14.4. Subota, 21:30

Sljedeći
Prethodni

Izdvojeno