EN HR
 • Pogledajte dok možete!

  Kino Europa, 19.4. - 28.4.

  Sinopsis

  Program znakovita imena 'Pogledajte dok možete!' traje dok odbrojavamo dane do najavljenog zatvaranja kina Europa 1. lipnja 2019. Prikazat ćemo neke od vaših najdražih filmova u proteklih nekoliko godina, među kojima su i 'Druga strana nade' Akija Kaurismäkija, 'Mladost' Paola Sorrentina, 'Ne gledaj mi u pijat' Hane Jušić, 'Paterson' Jima Jarmuscha i 'Toni Erdmann' Maren Ade. Na programu će se za početak naći i novi filmovi 'Teret' Ognjena Glavonića i 'Duboki rezovi' Dubravke Turić, Filipa Mojzeša i Filipa Peruzovića. Dođite, pogledajte dobar film i podržite naš prijedlog da nastavimo gledati filmove u kinu Europa.

  Vrijeme održavanja

  Velika dvorana
  19.4. - 28.4.

  Dvorana Müller
  19.4. - 28.4.

 • Alifu: Princ(eza)

  19:00, Dvorana Müller

  Info

  Redatelj: Yu-Lin Wang
  Glumci: Utjung Tjakivalid, Chao Yi-lan, Wu Pong-fong, Bamboo Chen

  Zemlja: Tajvan
  Godina: 2017.
  Trajanje: 95'

  Sinopsis

  Alifu, 25-godišnja pripadnica autohtone pajvanske zajednice, zaposlena je kao frizerka na Tajvanu. Njezinu najveću želju predstavlja kirurški zahvat kojim će promijeniti spol čime će međutim ugroziti svoju ulogu unutar pajvanskog plemena. Njezina cimerica/suradnica, lezbijka po imenu Pei-Zhen, također je i njezina najbolja prijateljica. Sherry, trans* žena, vlasnica je queer bara. Dugi niz godina, Sherry je zaljubljena u vodoinstalatera po imenu Wu. Iako ga nesebično služi i pazi, vodoinstalater doživljava Sherry isključivo kao prijateljicu. Život Chrisa, vladinog zaposlenika, sve je samo ne zanimljiv. Početak kontinuiranog, tajnog pojavljivanja u dragu u queer baru oslobađa Chrisa od svakodnevnog stresa. Chris ovu tajnu krije od svoje djevojke Angie koja za život zarađuje kao nastavnica glasovira. Ono što ih sve spaja jest – ljubav. 

  Raspored projekcija

  Dvorana Müller
  22.4. Ponedjeljak, 19:00
  23.4. Utorak, 20:30

  Kupi ulaznice

 • Bura duše

  19:00, Velika dvorana

  Info

  Redatelj: Goran Maršalek
  Scenarist: Danijela Maršalek
  Producent: Dražen Hrženjak
  Produkcijska kuća: Media 53

  Zemlja: Hrvatska
  Godina: 2019.
  Trajanje: 53'

  Sinopsis

  Dokumentarni film govori o trojici hrvatskih branitelja, njihovom životnom, ratnom i duhovnom putovanju. Filmom su prikazani primjeri branitelja koji su vjerom u Boga unatoč osobnim teškoćama, ranjavanjima ili gubicima voljenih našli perspektivu za daljnji život i othrvali se depresiji i ovisnosti. Važan motiv za snimanje filma nalazi se u poražavajućim činjenicama: od završetka rata do danas više od tri tisuće branitelja izvršilo je samoubojstvo, životni vijek branitelja je ispod 51 godine i velik broj njih pati od raznih vrsta teških bolesti i ovisnosti. 

  Film su podržali: Ministarstvo hrvatskih branitelja, Grad Zagreb, Hrvatska pošta, Bomark grupa i drugi

   

  Ulaz na projekciju je slobodan uz prethodno podizanje ulaznica na blagajni kina. Ostalo je oko 50 ulaznica za film. 

  Raspored projekcija

  Velika dvorana
  22.4. Ponedjeljak, 19:00

 • Na vodi

  21:00, Dvorana Müller

  Info

  Redatelj: Goran Dević
  Scenarist: Goran Dević
  Direktor fotografije: Damian Nenadić

  Zemlja: Hrvatska
  Godina: 2018.
  Trajanje: 79'

  Sinopsis

  Prateći rijeku koja protiče centrom Siska, film portretira nekadašnji industrijski centar. Rijeka se danas veže uz razonodu i opuštanje, ali u susretu s ljudima na površinu isplivaju društveni sukobi tranzicije. Ponekad rijeka otkriva ostatke prošlosti čiji su tragovi ostali u vodi. Što ostaje poslije nas?

  Dokumentarnim filmom Na vodi Goran Dević kroz priče raznih protagonista portretira rodni Sisak, industrijski grad koji leži na tri rijeke. Kritičari ga proglašavaju jednim od njegovih najboljih ostvarenja, a žiri nedavno održanog festivala u Leipzigu dodijelio mu je posebno priznanje jer “na lijep način prikazuje da ljudskost i preživljavanje nadilaze traume i ožiljke rata”.

  Nagrade i festivali

  Posebno priznanje, Leipzig 2018.

  Raspored projekcija

  Dvorana Müller
  22.4. Ponedjeljak, 21:00

  Kupi ulaznice

 • Obiteljske veze 12

  21:15, Velika dvorana

  Info

  Redatelj: Hirokazu Kore-eda
  Scenarist: Hirokazu Kore-eda
  Produkcijska kuća: AOI Promotion, Fuji Television Network, GAGA
  Direktor fotografije: Ryûto Kondô
  Montaža: Hirokazu Kore-eda
  Glazba: Haruomi Hosono
  Glumci: Kirin Kiki, Lily Franky, Sôsuke Ikematsu

  Zemlja: Japan
  Godina: 2018.
  Trajanje: 121'
  Početak prikazivanja: 3. 1. 2019.

  Sinopsis

  Radnja filma 'Obiteljske veze', dobitnika Zlatne palme na ovogodišnjem festivalu u Cannesu, odvija se u Tokiju gdje Osamu Shibata i njegova supruga Nobuyo žive u siromaštvu. Premda Osamu tu i tamo pronađe neki posao, a Nobuyo radi za ekstremno malu plaću, obitelj uglavnom preživljava od bakine mirovine. Zbog toga se Osamu i njegov sin povremeno upućuju u krađe, a tijekom jedne od njih naiđu na malu djevojku koja se smrzava na hladnoći. Iako se u početku protivi ideji zbrinjavanja djevojčice, Osamina supruga uskoro se smekša prema novopridošlici. Premda je obitelj siromašna zarađujući jedva za preživljavanje kroz bavljenje sitnim kriminalom, čini se da žive sretni sve dok neočekivani incident ne otkrije skrivene tajne i stavi na kušnju veze koje ih ujedinjuju…

  Nagrade i festivali

  Cannes Film Festival 2018. - dobitnik Zlatne palme, Velika nagrada žirija
  Munich Film Festival 2018. - nagrada ARRI/OSRAM
  Toronto International Film Festival 2018.
  Oscari 2019. - nominacija za najbolji film na stranom jeziku

  Životopis redatelja

  Hirokazu Kore-eda rođen je 1962. godine u Tokiju. Godine 1995. ostvaruje redateljski debi filmom 'Maborosi' s kojim osvaja nagradu Osella na festivalu u Veneciji. Međunarodni uspjeh postiže 1998. godine s filmom 'After Life', a njegov naredni uradak 'Like Father, Like Son' iz 2013. godine osvaja nagradu žirija na festivalu u Cannesu te nagrade publike na festivalima u San Sebastijánu, Vancouveru i São Paulou. S filmom 'Our Little Sister' 2015. godine nalazi se u službenoj kompeticiji Cannesa, a 2017. godine s filmom 'The Third Murder' ulazi u službenu kompeticiju festivala u Veneciji. Najnovijim filmom 'Obiteljske veze' osvaja Zlatnu palmu u Cannesu.

  Web stranice

  Filmski kritičari 54+ / Filmske kritike

  Obiteljske veze_Jadranka Bilić

  Obiteljske veze_Milanka Lazar

  Obiteljske veze_Mirjana Tepšić

  Obiteljske veze_Saša Drach

  Obiteljske veze_Silva Čičak Mavriček

  Obiteljske veze_Silvana Ricov

  Raspored projekcija

  Velika dvorana
  22.4. Ponedjeljak, 21:15

  Kupi ulaznice

Sljedeći
Prethodni

Izdvojeno