EN HR
 • Zavodnik

  The Charmer

  Info

  Redatelj: Milad Alami
  Scenarist: Ingeborg Topsøe, Milad Alami
  Producent: Stinna Lassen, Mimmi Spång, Rebecka Lafrenz, Tomas Eskilsson
  Produkcijska kuća: Good Company Films, Garagefilm International, Film i Väst, Act3, RedRental, FilmGear
  Direktor fotografije: Sophia Olsson
  Montaža: Olivia Neergaard-Holm
  Glumci: Ardalan Esmaili, Soho Rezanejad, Lars Brygmann, Susan Taslimi, Amalie Lindegård

  Zemlja: Danska, Švedska
  Godina: 2017.
  Trajanje: 100'

  Sinopsis

  Esmail je šarmantan mladi Iranac u Kopenhagenu koji vrijeme provodi neumorno obilazeći barove za samce, u očajničkoj potrazi za kakvom usamljenom Dankinjom koja će ga spasiti od deportacije u domovinu. U neprestanoj igri zavođenja Esmail je prisiljen mijenjati svoj identitet, prikazujući se kao uspješni urbani neženja, te polako gubi pojam o tome tko je on zapravo. Uz to se i zaljubi u djevojku koja odmah pročita njegove prave namjere. No tajanstvenog Esmaila uskoro počnu progoniti grijesi prošlosti. Intrigantna psihološka drama s elementima noira. Film je na festivalu u San Sebastiánu osvojio nagradu Fedeora.

  Nagrade i festivali

  San Sebastián International Film Festival 2017 – Fedeora Award
  Chicago International Film Festival 2017
  Warsaw Film Festival 2017

  Životopis redatelja

  Milad Alami rođen je u Iranu, odrastao u Švedskoj, živi u Danskoj. Diplomirao je na Danskoj filmskoj školi (Den Danske Filmskole) 2011. Njegovi su kratki filmovi prikazani na brojnim festivalima: Cannes (15 dana autora), New York, Clermont Ferrand i Karlovi Vari. 'Zavodnik' je njegov dugometražni prvijenac.

  Film prikazujemo u sklopu Glavnog natjecateljskog programa: dugometražni igrani film 15. Zagreb Film Festivala. Više informacija o cijelom programu i rasporedu projekcija na zff.hr. 

Izdvojeno