EN HR
 • Vis-À-Vis

  Info

  Redatelj: Nevio Marasović
  Scenarist: Nevio Marasović, Rakan Rushaidat, Janko Popović Volarić
  Producent: Nevio Marasović, Danijel Pek
  Produkcijska kuća: Antitalent Produkcija, Copycat produkcija
  Direktor fotografije: Damir Kudin
  Montaža: Nevio Marasović
  Glazba: Andrew Bird
  Glumci: Darija Lorenci, Rakan Rushaidat, Janko Popović Volarić, Krešimir Mikić

  Zemlja: Hrvatska
  Godina: 2013.
  Trajanje: 80'
  Početak prikazivanja: 13. ožujak 2014.

  Sinopsis

  Redatelj priprema novi film. Poznati glumac kojeg želi za ulogu oca kritizira kvalitetu scenarija i izbor glumca za ulogu sina. Redatelj zove glumca koji će tumačiti sina na otok Vis da bi radili na scenariju i njegovoj ulozi te da bi se uvjerio kako je donio ispravnu odluku oko glumačkog odabira. Zbog izolacije s kojom su na otoku suočeni tijekom zime, njih dvojica su neočekivano osuđeni uhvatiti se u koštac s vlastitim frustracijama koje se pritom na čudan način konstantno isprepliću s radnjom filma.

  Životopis redatelja

  Nevio Marasović rođen je 1983. godine. The Show Must Go On njegov je prvi cjelovečernji igrani film, ujedno završni filmski rad na Akademiji dramske umjetnosti, smjer filmska i TV režija. Na filmskom festivalu u Puli film dobiva Zlatnu Arenu za scenarij, Zlatnu Arenu za specijalne efekte, nagradu Breza za najboljeg debitanta i nagradu Oktavijan. Iste godine snima i režira humorističnu seriju Instruktor. Marasović se profesionalno bavi i snimanjem reklamnih spotova.

  Iz kritika

  Ako se pitate koji još hrvatski film, osim Krisovog ‘Broja 55′, ne smijete propustiti ove godine, ‘Vis-a-vis’ je jedno od onih iznenađenja koje zaslužuje vaše novce.
  Velimir Grgić, Žuti titl

  Hrvatski film snimljen na američki “sundanceovski“ način.
  Marko Njegić, Slobodna Dalmacija

Izdvojeno