EN HR
 • Svi u našoj obitelji

  Toata lumea din familia noastra

  Info

  Redatelj: Radu Jude
  Scenarist: Radu Jude, Corina Sabău
  Producent: Stienette Bosklopper, Gabriel Antal, Ada Solomon
  Produkcijska kuća: HiFilm Productions
  Direktor fotografije: Andrei Butică
  Montaža: Catalin Cristutiu
  Glumci: Şerban Pavlu, Mihaela Sîrbu

  Zemlja: Rumunjska, Nizozemska
  Godina: 2012.
  Trajanje: 107'

  Sinopsis

  Marius je razvedeni muškarac u kasnim 30-ima. Njegova petogodišnja kći Sofia živi s majkom, što Mariusa jako frustrira. Kad dolazi po svoju kćer da bi s njom proveo praznike na koje jednom godišnje ima pravo, kažu mu da je ona bolesna. Marius ne vjeruje i inzistira da mala pođe s njim. Situacija se uskoro otima kontroli i cijela obitelj bude upletena u mrežu humora, nasilja, dječjih pjesmica, policijskih intervencija i ljubavnih izjava.

  Nagrade i festivali

  Sarajevo Film Festival 2012. – Srce Sarajeva za najbolji film
  B-EST Bukurešt Film Festival 2012. – nagrada publike
  Anonimul Film festival 2012 – Grand Prix
  Međunarodni filmski festival u Torontu 2012.

  Životopis redatelja

  Radu Jude rođen je u Bukureštu 1977. godine. Diplomirao je filmsku režiju na Školi za medije. Radio je kao asistent redatelja na filmovima kao što su Amen Coste Gavrasa i Smrt gospodina Lazarescua Cristija Puiua. Njegov cjelovečernji prvijenac, Najsretnija djevojka na svijetu (prikazan na Zagreb Film Festivalu 2009., osvojio Posebno priznanje), pobijedio je na Forumu CICAE na Berlinaleu 2009., dobio nagradu FIPRESCI na Sofijskom filmskom festivalu i na festivalu IndieLisboa, nagradu Zlatni toranj na Međunarodnom filmskom festivalu na Paliću te nagradu Cine-Ecole u programu ACID na Kanskom festivalu. Svi u našoj obitelji Judeov je drugi cjelovečernji film.

  Iz kritika

  Remek-djelo crne komedije i neizvjesnosti, 'Svi u našoj obitelji' redatelja Radua Judea tipičan je primjer velike kvalitete suvremene rumunjske kinematografije.
  Eric Kohn, Indiewire

  S Raduom Judeom rumunjski Novi val ima novo dostojno ime za dodati svojim analima.
  Nicholas Bell, Ioncinema