EN HR
 • Sve je dobro

  Alles ist gut

  Info

  Redatelj: Eva Trobisch
  Scenarist: Eva Trobisch
  Producent: Trini Götze, David Armati Lechner, Wasiliki Bleser
  Produkcijska kuća: Trimafilm, Starhaus Filmproduktion, Hochschule für Film und Fernsehen München (HFF)
  Direktor fotografije: Julian Krubasik
  Montaža: Kai Minierski
  Glumci: Aenne Schwarz, Andreas Döhler, Hans Löw, Tilo Nest, Lisa Hagmeister, Lina Wendel

  Zemlja: Njemačka
  Godina: 2018.
  Trajanje: 90'

  Sinopsis

  Ako ne vidiš probleme, onda ih ni nemaš. To je Jannein stav o činjenici da ju je šogor novog šefa prisilio na seks. Incident će zatajiti i pustiti da stvari teku svojim tokom, ali šutnja će imati posljedice, i to ne samo za njezinu vezu s partnerom Pietom. Diplomski film Eve Trobisch prikazan je i nagrađen na Festivalu u Locarnu (Nagrada Swatch za najbolji prvi dugometražni film), a osvojio je i nagradu za najbolju režiju, najbolju glumicu i Nagradu FIPRESCI u programu novog njemačkog filma na ovogodišnjem festivalu Filmfest München.

  Nagrade i festivali

  Locarno Film Festival 2018 – Swatch First Feature Award; Filmfest Munich 2018 – Best Director, Best Actress, FIPRESCI Prize in New German Cinema Section

  Životopis redatelja

  Eva Trobisch rođena je 1983. godine u Berlinu. Radila je kao asistentica u kazalištu, a potom na filmu. Godine 2009. upisala je režiju na Fakultetu za televiziju i film (HFF) u Münchenu, bila je na razmjeni na Umjetničkoj školi Tisch Sveučilišta u New Yorku, a na Londonskoj filmskoj školi (LFS) upisala je 2015. godine magistarski studij scenaristike. Sve je dobro je njezin diplomski film.

Izdvojeno