EN HR
  • Sve je dobro

    Alles ist gut

    Info

    Redatelj: Eva Trobisch
    Scenarist: Eva Trobisch
    Producent: Trini Götze, David Armati Lechner, Wasiliki Bleser
    Produkcijska kuća: Trimafilm, Starhaus Filmproduktion, Hochschule für Film und Fernsehen München (HFF)
    Direktor fotografije: Julian Krubasik
    Montaža: Kai Minierski
    Glumci: Aenne Schwarz, Andreas Döhler, Hans Löw, Tilo Nest, Lisa Hagmeister, Lina Wendel

    Zemlja: Njemačka
    Godina: 2018.
    Trajanje: 90'

    Sinopsis

    Ako ne vidiš probleme, onda ih ni nemaš. To je Jannein stav o činjenici da ju je šogor novog šefa prisilio na seks. Incident će zatajiti i pustiti da stvari teku svojim tokom, ali šutnja će imati posljedice, i to ne samo za njezinu vezu s partnerom Pietom. Diplomski film Eve Trobisch prikazan je i nagrađen na Festivalu u Locarnu (Nagrada Swatch za najbolji prvi dugometražni film), a osvojio je i nagradu za najbolju režiju, najbolju glumicu i Nagradu FIPRESCI u programu novog njemačkog filma na ovogodišnjem festivalu Filmfest München.

    Nagrade i festivali

    Locarno Film Festival 2018 – Swatch First Feature Award; Filmfest Munich 2018 – Best Director, Best Actress, FIPRESCI Prize in New German Cinema Section

    Životopis redatelja

    Eva Trobisch rođena je 1983. godine u Berlinu. Radila je kao asistentica u kazalištu, a potom na filmu. Godine 2009. upisala je režiju na Fakultetu za televiziju i film (HFF) u Münchenu, bila je na razmjeni na Umjetničkoj školi Tisch Sveučilišta u New Yorku, a na Londonskoj filmskoj školi (LFS) upisala je 2015. godine magistarski studij scenaristike. Sve je dobro je njezin diplomski film.