EN HR
 • Svaki dan otkrivam 4

  Info

  Trajanje: 65'

  Sinopsis

  Pet filmova kratkog metra namijenjenih uzrastu 7+ povest će nas u zabavne potrage koje će otkriti bogatstvo i ljepotu u drugima, ali i u nama samima. 

  RIBA, r. Javier Quintas, Španjolska, 2017, 10'

  Dani i Martina žive zajedno sa svojom mamom u skromnom susjedstvu. Dani je zabrinut jer njegova mama gotovo nikad ne jede, ali ima plan kako će je natjerati da svaki dan pojede večeru.

  PORTRET, r. Alessandro Stevanon, Italija, 2017, 15' 

  Federico je jedanaestogodišnjak koji živi u gradiću na sjeveru Italije. Šutljiv je, zamišljen i usamljen. Susret sa senegalskim uličnim umjetnikom pomoći će mu da otkrije svoj talent. Suvremena bajka o prijateljstvu i razlikama koje nas čine jedinstvenima.

  LILI U OBLACIMA, r. Toma Leroux, Francuska/Alžir, 2017, 15' 

  Lili provodi ljeto kod djeda na selu. Najviše voli gledati u nebo gdje se nalaze čupavi oblaci i ptice. Uz pomoć vjerne i snalažljive Meï odluči izgraditi vlastiti avion kako bi posjetila osobu koja joj najviše nedostaje.

  MOČVARNA RUPA, r. Torfinn Iversen, Norveška, 2018, 13' 

  Jenny odlazi na kampiranje sa svojom prijateljicom Ingrid i njezinim tatom. Norveška divljina poznata je po močvarnom tlu koje je preporučljivo izbjegavati. Dvije djevojčice morat će naučiti premostiti svoje razmirice ako se žele izvući iz opasne situacije.

  NEMA LJUBAVI KOJA JE SNAŽNIJA OD NAŠE, r. Laure Bourdon Zarader, Francuska, 2018, 12' 

  Pauline i Noham ludo se vole. Kada Paulinina mama obznani da se sele u Pariz, Pauline koja ne može ni pomisliti na razdvajanje od Nohama, odluči ostati u svojem rodnom gradu. No postoji mali problem: Pauline ima samo deset godina.