EN HR
 • Sidro i nada

  Tierra firme

  Info

  Redatelj: Carlos Marques-Marcet
  Scenarist: Carlos Marques-Marcet, Jules Nurrish
  Producent: Sergi Moreno, Tono Folguera, Sophie Venner
  Produkcijska kuća: Lastor Media, Vennerfilm, LA Panda
  Direktor fotografije: Dagmar Weaver-Madsen
  Montaža: Carlos Marques-Marcet, Juliana Montañés, David Gallart
  Glumci: Natalia Tena, Oona Chaplin, David Verdaguer, Geraldine Chaplin

  Zemlja: Španjolska, UK
  Godina: 2017.
  Trajanje: 113'

  Sinopsis

  Kat i Eva uživaju u jednostavnom boemskom životu na tijesnom riječnom brodu koji polako klizi londonskim kanalima ugledajući se dobrim dijelom na Evinu majku koja je živjela u komuni. Kat je zadovoljna situacijom, ali Eva želi dijete. Tad se pojavi Roger, Katin veseli i nespretni prijatelj iz Barcelone koji osim dobrog humora ima i spermu koja je potrebna za stvaranje živog bića. Jedne pijane večeri trojac donose brzopletu odluku i tako kreće Evina dugo očekivana trudnoća. Ipak, postoji problem: nitko od njih nije siguran koju ulogu želi ili može imati u životu budućeg djeteta. Pametna i pristupačna priča o emocionalnom putovanju Eve i Kat iskreno je promišljanje moderne ljubavi i obitelji.

  Nagrade i festivali

  Seville European Film Festival 2017; Seattle Int’l Film Festival 2017; BFI London Film Festival 2017; Int’l Film Festival Rotterdam 2018; SXSW 2018; Transilvania Film Festival 2018 – Best Performance Award

  Životopis redatelja

  Carlos Marques-Marcet španjolski je redatelj. Njegov redateljski prvijenac 10.000 KM (2014.) osvojio je nagradu za najboljeg redatelja na 29. dodjeli Goya i nagradu za najbolji prvi scenarij na Filmskom festivalu u Málagi 2014. godine. Sidro i nada (2017.) njegov je drugi dugometražni film.

Izdvojeno