EN HR
 • Retablo

  Info

  Redatelj: Álvaro Delgado-Aparicio L.
  Scenarist: Héctor Gálvez, Álvaro Delgado-Aparicio L.
  Producent: Enid Pinky Campos, Álvaro Delgado-Aparicio L., Iris Roca Rey P., Dag Hoel, Kathleen McInnis, Tobias Poppe
  Produkcijska kuća: Siri Producciones, Catch of the Day Films, DHF
  Direktor fotografije: Mario Bassino
  Montaža: Eric Williams
  Glumci: Junior Béjar Roca, Amiel Cayo, Magaly Solier, Hermelinda Luján, Mauro Chuchón

  Zemlja: Peru, Njemačka, Norveška
  Godina: 2017.
  Trajanje: 101'

  Sinopsis

  Četrnaestogodišnji dječak Segundo Paucar živi s obitelji u selu visoko u peruanskim Andama. Njegov otac Noé ugledni je obrtnik i Segundov uzor. On ima oko za detalje i vrlo vješto izrađuje oltarne slike za crkvu i kućanstva pripremajući sina da nastavi njegovim stopama. No njihov odnos se promijeni kad putem na seosku svečanost u Andama dječak slučajno vidi oca u situaciji koja će mu slomiti cijeli svijet. Zarobljen u šovinističkom okruženju, Segundo će se bez riječi pokušati nositi s onime što ga muči. Film je osvojio posebno priznanje u programu Generacija 14plus i nagradu za najboljeg debitanta (Nagrada L’Oréal Paris Teddy) na ovogodišnjem Berlinaleu.

  Nagrade i festivali

  Lima Film Festival 2017 – Best Peruvian Film; Berlinale 2018 – Special Mention in Generation 14plus & L’Oréal Paris Teddy Newcomer Award 2018; Kiev Molodist Int’l Film Festival 2018 – Best Film and Ecumenical Jury; San Francisco Int’l LGBTQ Film Festival – Best First Feature

  Životopis redatelja

  Álvaro Delgado-Aparicio L. studirao je psihologiju na Londonskom ekonomskom fakultetu i politologiju i dizajn inovacija na Institutu za tehnologiju u Massachusettsu (MIT), a zatim film na Filmskoj akademiji u Londonu. Nakon dva vrlo uspješna kratkometražna filma snimio je dugometražni prvijenac Retablo. Film je razvijen na programu Lab za dugometražni film na Sundanceu.

Izdvojeno