EN HR
 • Pozdrav od Mikea!

  De Groeten van Mike! / igrani / titl

  Info

  Redatelj: Maria Peters
  Scenarist: Mirjam Oomkes, Willemine van der Wiel
  Producent: Dave Schram, Hans Pos, Maria Peters, Danielle Guirguis
  Produkcijska kuća: Shooting Star Filmcompany, Launch Works
  Direktor fotografije: Erwin Steen
  Montaža: Robin de Jong
  Glazba: Herman Witkam
  Glumci: Maas Bronkhuyzen, Faas Wijn, Bracha van Doesburgh

  Zemlja: Nizozemska
  Godina: 2012.
  Trajanje: 95 minuta
  Uzrast: 8+

  Sinopsis

  Nezaboravna obiteljska priča "Pozdrav od Mikea!" ponekad je drama, ali češće komedija koja govori o vrlo ozbiljnim i važnim stvarima - prijateljstvu i povjerenju, upornosti i hrabrosti. Mike, dječak koji je mjesecima bio hospitaliziran, otpušten je iz bolnice i treba biti smješten u udomiteljsku obitelj. Mike smatra da je to smiješno. Svjestan je da njegova majka nekad previše pije, ali smatra da je sposoban brinuti se sam za sebe. Uz pomoć svog cimera Vincenta smišlja načine kako zaobići planove Centra za socijalnu skrb. Hoće li se Mike uspjeti vratiti u svoj dom?

  Film je nagrađen brojnim nagradama kao najbolji dječji obiteljski film.

  Namijenjeno uzrastu 8+.

  Nagrade i festivali

  Galicja International Children's Film Festival 2013, Krakow - nagrade GREEN FROG za najbolji igrani film (odrasli i dječji žiri)
  Giffoni Film Festival 2013, Italija - nagrada GRYPHON ELEMENTS 10+, AMNESTY INTERNATIONAL, BAMBINO GESU' HOSPITAL
  Dutch Film Festival 2013, Utrecht - nagrada GOLDEN FILM (100.000 posjetitelja u nizozemskim kinima), nagrada GOLDEN PEN za scenarij

  Životopis redatelja

  Maria Peters diplomirala je pravo, a 1983. završila nizozemsku Filmsku akademiju. Završni rad joj je bio kratki film 'Alle Vogels Vliegen' koji je bio prikazan na nacionalnoj televiziji NOS-TV. Od 1983. do 1987. radila je kao urednik, skripter i pomoćnik redatelja u nekoliko filmskih produkcija poput 'Abel', 'Orionnevel' i 'Honneponnetje'. Godine 1987., zajedno s Daveom Schramom i Hans Posom, pokrenula je produkcijsku kuću Shooting Star Filmcompany. Film 'Daens' Stijna Coninxa kojeg je u veljači 1993. koproducirao Shooting Star nominiran je za Oscara za najbolji strani film. Maria Peters napravila je dokumentarac 'The Making Of Daens' za AVRO. Režirala četrnaest filmova i osvojila je Kristalnog medvjeda za 'De Tasjesdief', dok je njezin obiteljski film 'Kruimeltje' postavio rekord od 1,3 milijuna gledatelja, i to samo u Nizozemskoj. Godine 2012. njezin film 'Sonny Boy' izabran je kao nizozemski predstavnik u natjecanju za Oscara.

  Projekcija se održava u sklopu Filmskog adventa. Cijena ulaznice je 10 kuna.

Izdvojeno