EN HR
  • Posljednji Elvis

    El ultimo Elvis

    Info

    Redatelj: Armando Bo
    Scenarist: Armando Bo, Nicolas Giacobone
    Producent: Jennifer Barrons, Armando Bo, Victor Bo
    Produkcijska kuća: Anonymous Content
    Direktor fotografije: Javier Juliá
    Montaža: Patricio Pena
    Glazba: Sebastián Escofet
    Glumci: Margarita Lopez, John Mc Inerny, Griselda Siciliani

    Zemlja: Argentina
    Godina: 2012.
    Trajanje: 90'

    Sinopsis

    Carlos Gutierrez (Elvis) razvedeni je pjevač. Ima malu kćer Lisu Marie koju gotovo nikad ne viđa. Uvijek je živio pretvarajući se da je reinkarnacija Elvisa Presleya, poričući sebe i stvarnost. No sada dolazi u dob u kojoj je Elvis umro i budućnost mu se čini praznom. Neočekivana situacija natjerat će Carlosa da se pobrine za kćer. To će mu omogućiti pronaći sebe kao oca, a Lisi prihvatiti ga onakvim kakav jest. No sudbina postavlja pred Carlosa tešku odluku. Na putu glazbe i ludila, morat će birati između sna da bude Elvis i svoje obitelji.

    Nagrade i festivali

    Sundance Film Festival 2012. - velika nagrada žirija
    San Sebastian International Film Festival - Horizons Award
    Nagrade argentinske akademije za film i znanost – najbolji novi glumac, najbolja kamera, najbolja glazba

    Životopis redatelja

    Armando Bo rođen je u Buenos Airesu kao treća generacija obitelji filmaša. Studirao je režiju u New Yorku i povijest umjetnosti u Buenos Airesu. Bo je traženi redatelj reklama i dobitnik 50 međunarodnih nagrada. Godine 2009., Alejandro González Iñárritu, Bo i Nicolás Giacobone zajedno su napisali scenarij za film Biutiful, koji je nominiran za dvije Akademijine nagrade 2011. Posljednji Elvis Boov je prvi igrani film.

    Iz kritika

    Popraćen sjajnom izvedbom pravog ‘tribute’ umjetnika i oponašatelja Elvisa Preselyja, Johna McInernyja, Boova suosjećajna studija karaktera fokusira se na životnu prazninu jednog muškarca dok se bori za svoju posljednju izvedbu.
    Sheri Linden, Holywood Reporter

    ‘Posljednji Elvis’ je uvjerljiva, dopadljiva i dosljedno angažirana fantazija (…). McInernyjeve izvedbe Elvisovih pjesama vrhunac su filma.
    John Anderson, The Variety