EN HR
 • O hokeju i Medvjedima

  Info

  Redatelj: Radislav Jovanov Gonzo, Josip Ivančić
  Scenarist: Antonio Nuić, Josip Ivančić, Radislav Jovanov Gonzo
  Producent: Boris T. Matić, Lana Ujdur
  Produkcijska kuća: Propeler Film, Al Jazeera Balkans, Zagreb Film
  Direktor fotografije: Josip Ivančić, Radislav Jovanov Gonzo
  Montaža: Ana Štulina, Andrija Gvozdić Michl

  Zemlja: Hrvatska, BiH
  Godina: 2014.
  Trajanje: 50 minuta
  Početak prikazivanja: 11. rujan 2014.

  Sinopsis

  Dokumentarac 'O hokeju i Medvjedima' prati uspjehe zagrebačkog hokeja kroz priču o Klubu hokeja na ledu Medveščak Zagreb. Klub je osnovan 1961. godine, a nakon 20-ak godina izbivanja sa hokejske scene sezone 2009/2010. (pod vodstvom predsjednika Damira Gojanovića) ulazi u regionalnu Erste bank hokej ligu, gdje je već u svojoj prvoj natjecateljskoj sezoni ostvario nevjerojatan uspjeh i izborio polufinale doigravanja EBEL lige. Najveći uspjeh u novijoj povijesti kluba Medveščak ostvaren je u sezoni 2013/2014., kada je primljen u najjaču svjetsku ne-američku ligu - Kontinentalnu hokejsku ligu (KHL).

  Osim povijesnog presjeka, filmom se kroz svjedočenja ključnih pojedinaca iz povijesti kluba, ali i sadašnjih članova te vodećih ljudi KHL Medvešak Zagreb, nastoji autentično zabilježiti fenomen popularnosti ovog kluba, kao i jedinstven navijački duh Medveščakove publike.

  Životopis redatelja

  Radislav Jovanov Gonzo diplomirao je filmsko i TV snimanje na ADU u Zagrebu. Režirao je više od 350 muzičkih video spotova, pedesetak reklamnih spotova, nekoliko namjenskih, pet dokumentarnih i jedan kratki igrani film, direktor je fotografije triju dugometražnih igranih filmova. Jedan je od najnagrađivanijih autora u povijesti Dana hrvatskog filma.

  Josip Ivančić diplomirao je na ADU u Zagrebu. Paralelno sa studijem stječe radno iskustvo u filmskoj i televizijskoj produkciji kao operater kamere, snimatelj i direktor fotografije. Do sada je na tim funkcijama radio na više igranih, dokumentarnih i namjenskih filmova, te televizijskih serija. Redovni je član Hrvatskog društva filmskih djelatnika i Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika.