EN HR
 • Nestanak

  Napadid Shodan

  Info

  Redatelj: Ali Asgari
  Scenarist: Farnoosh Samadi, Ali Asgari
  Producent: Pouria Heidary Oureh, Ali Sadraei
  Produkcijska kuća: Three Gardens Film, Taat Productions
  Direktor fotografije: Ashkan Ashkani
  Montaža: Ehsan Vaseghi
  Glumci: Sadaf Asgari, Amir Reza Ranjbaran, Nafiseh Zare, Sahar Sotoodeh, Mohamad Heidari

  Zemlja: Iran, Katar
  Godina: 2017.
  Trajanje: 88'

  Sinopsis

  Hladna zimska noć u Teheranu. Mladi ljubavni par ima jedan ozbiljan problem, i samo nekoliko sati da ga riješi. Obilaze bolnicu za bolnicom, no svi odbijaju primiti djevojku kojoj je prijeko potrebna medicinska pomoć. Bojažljiva Sara odbija otkriti detalje o svojoj ozljedi i osobne podatke kako bi liječnici kontaktirali njezine roditelje za odobrenje hitnog zahvata. Putovanje mračnim ulicama velikog grada stavlja na kušnju njihov odnos i povjerenje. Zaglavljeni između konzervativnih vrijednosti i suvremenih želja, par će se morati suočiti s nesigurnom budućnošću i tragičnim posljedicama mladenačke naivnosti. Jutarnje sunce dočekat će ih otriježnjene i zauvijek promijenjene. Film je premijerno prikazan na Venecijanskom filmskom festivalu.

  Nagrade i festivali

  Venice International Film Festival 2017 – Horizons Competition; Toronto International Film Festival 2017

  Životopis redatelja

  Ali Asgari rođen je u Teheranu. Njegov kratki film 'Više od dva sata' ('Bishtar az do Saat'' i 'Tišina' ('Il silenzio', kor. Farnoosh Samadi), natjecali su se za Zlatnu palmu za kratki film u Cannesu. Filmovi mu se prikazuju na festivalima poput Venecije, Sundancea i londonskog BFI-ja. 'Nestanak' je njegov dugometražni prvijenac.

  Film prikazujemo u sklopu Glavnog natjecateljskog programa: dugometražni igrani film 15. Zagreb Film Festivala. Više informacija o cijelom programu i rasporedu projekcija na zff.hr. 

Izdvojeno