EN HR
  • Nestanak

    Napadid Shodan

    Info

    Redatelj: Ali Asgari
    Scenarist: Farnoosh Samadi, Ali Asgari
    Producent: Pouria Heidary Oureh, Ali Sadraei
    Produkcijska kuća: Three Gardens Film, Taat Productions
    Direktor fotografije: Ashkan Ashkani
    Montaža: Ehsan Vaseghi
    Glumci: Sadaf Asgari, Amir Reza Ranjbaran, Nafiseh Zare, Sahar Sotoodeh, Mohamad Heidari

    Zemlja: Iran, Katar
    Godina: 2017.
    Trajanje: 88'

    Sinopsis

    Hladna zimska noć u Teheranu. Mladi ljubavni par ima jedan ozbiljan problem, i samo nekoliko sati da ga riješi. Obilaze bolnicu za bolnicom, no svi odbijaju primiti djevojku kojoj je prijeko potrebna medicinska pomoć. Bojažljiva Sara odbija otkriti detalje o svojoj ozljedi i osobne podatke kako bi liječnici kontaktirali njezine roditelje za odobrenje hitnog zahvata. Putovanje mračnim ulicama velikog grada stavlja na kušnju njihov odnos i povjerenje. Zaglavljeni između konzervativnih vrijednosti i suvremenih želja, par će se morati suočiti s nesigurnom budućnošću i tragičnim posljedicama mladenačke naivnosti. Jutarnje sunce dočekat će ih otriježnjene i zauvijek promijenjene. Film je premijerno prikazan na Venecijanskom filmskom festivalu.

    Nagrade i festivali

    Venice International Film Festival 2017 – Horizons Competition; Toronto International Film Festival 2017

    Životopis redatelja

    Ali Asgari rođen je u Teheranu. Njegov kratki film 'Više od dva sata' ('Bishtar az do Saat'' i 'Tišina' ('Il silenzio', kor. Farnoosh Samadi), natjecali su se za Zlatnu palmu za kratki film u Cannesu. Filmovi mu se prikazuju na festivalima poput Venecije, Sundancea i londonskog BFI-ja. 'Nestanak' je njegov dugometražni prvijenac.

    Film prikazujemo u sklopu Glavnog natjecateljskog programa: dugometražni igrani film 15. Zagreb Film Festivala. Više informacija o cijelom programu i rasporedu projekcija na zff.hr.