EN HR
  • Mali 15

    kriminalistička drama

    Info

    Redatelj: Antonio Nuić
    Scenarist: Antonio Nuić
    Producent: Boris T. Matić, Lana Matić, Jozo Patljak
    Produkcijska kuća: Propeler Film, Alka Film
    Direktor fotografije: Radislav Jovanov Gonzo
    Montaža: Marin Juranić
    Glazba: Hrvoje Štefotić
    Glumci: Franjo Dijak, Vito Dijak, Rakan Rushaidat, Hrvoje Kečkeš, Bojan Navojec, Robert Ugrina, Živko Anočić, Paško Vukasović, Iva Babić, Ksenija Marinković

    Zemlja: Hrvatska
    Godina: 2018.
    Trajanje: 90'
    Početak prikazivanja: 14. 2. 2019.

    Sinopsis

    Četiri godine zatvora nisu promijenile Franju. On je diler. Supruga mu umire, a njezini roditelji žele ga prikazati kao nesposobnog roditelja i uzeti mu skrbništvo nad sinom, Malim. Mali voli oca, voli njegove nekonvencionalne odgojne metode i želi živjeti s njim. Franjo nema namjeru nikome opravdavati način na koji odgaja sina, kao što nema namjeru pustiti da ga itko od njega razdvoji. Za četrdeseti rođendan Franjo dobiva dva poklona koji su rješenje svih njegovih problema.

    Na projekcijama filma 'Mali' koje će se održati 14., 16., 21. i 22. veljače prikazat će se i Nuićev segment iz kultnog omnibusa 'Seks, piće i krvoproliće' (2004., 22 min) u kojem prvi put upoznajemo četiri strastvena navijača Dinama koje glume Franjo Dijak, Rakan Rushaidat, Bojan Navojec i Hrvoje Kečkeš. Nakon petnaest godina nisu nigdje blizu stadiona, život ih tuče kako stigne, a nova snaga je Franjin sin Mali.

    Nagrade i festivali

    Sarajevo Film Festival 2018. - natjecateljski program
    Pulski filmski festival 2018. - Zlatna Arena za najbolji film, Nagrada Hrvatskog društva filmskih kritičara Oktavijan, najbolji specijalni efekti

    Životopis redatelja

    Redatelj Antonio Nuić domaćoj je publici poznat po prethodnim cjelovečernjim ostvarenjima, nagrađivanim filmovima 'Sve džaba' (2006.) i 'Kenjac' (2009.), od kojih je prvi, između ostalog, osvojio Zlatnu arenu za najbolji film i Srce Sarajeva za najbolju mušku glavnu ulogu dok je potonji nakon uspješne međunarodne festivalske turneje odabran i za hrvatskog predstavnika u kandidaturi za Oscara. Njegov prethodni igrani film, urbana zagrebačka komedija 'Život je truba'(2015.) dobio je laskave kritike domaće i međunarodne publike.