EN HR
  • Lavina 12

    Lavina, komedija

    Info

    Redatelj: Stanislav Tomić
    Scenarist: Stanislav Tomić, Tomislav Hrpka, Mario Marko Krce
    Producent: Jozo Patljak, Boris T. Matić
    Produkcijska kuća: Alka film, Propeler film
    Direktor fotografije: Mario Marko Krce
    Montaža: Tomislav Pavlic
    Glumci: Robert Ugrina, Ksenija Marinković, Stojan Matavulj, Borko Perić, Ana Maras Harmander, Sara Stanić, Goran Grgić, Žarko Radić, Nina Violić

    Zemlja: Hrvatska
    Godina: 2017.
    Trajanje: 70'
    Početak prikazivanja: 5. 10. 2017.

    Sinopsis

    Franjo je nestao u lavini. Za sobom je ostavio dvije supruge i dvije kćeri. Kada se Franjo vrati iz mrtvih kako bi objavio obitelji da je postao homoseksualac to izazove lavinu neočekivanih događaja.

    Nagrade i festivali

    Pulski filmski festival 2017.

    Životopis redatelja

    Stanislav Tomić rođen je 1972. godine. Diplomirao je filmsku i TV režiju na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Režirao je kratki igrani film 'Promašaj' (2001.) koji je osvojio nagradu Jelena Rajković na Danima hrvatskog filma i igrani film 'Otac' (2005.), a nakon toga nekoliko TV-serija od kojih se posebno ističu 'Dobre namjere'. Filmovi su mu prikazani na brojnim festivalima, u Sarajevu, Motovunu, Teheranu, Obehausenu, Edinburghu, Münchenu, Sieni, Varšavi, Trstu i drugdje. Godine 2011. režirao je svoj prvi dugometražni igrani film, ratnu dramu 'Josef'. Stanislav je autor više od 40 dokumentarnih filmova među kojima su i 'Graditelj brodova' (2007.), 'Delta' (2006.) i 'Noć kristala' (2005.). Krajem 1990-ih, zajedno s Daliborom Matanićem i Tomislavom Rukavinom režirao je dokumentarce 'Metropola' (1998.), 'BAG' (1999.) i 'Sretno!' (1999.) koji su bili zapaženi zbog specifičnog humora i estetike.