EN HR
 • I ja, također

  Yo, tambien

  Info

  Redatelj: Álvaro Pastor, Antonio Naharro
  Scenarist: Álvaro Pastor, Antonio Naharro
  Producent: Manuel Gómez Cardeña, Julio Medem, Koldo Zuazua
  Produkcijska kuća: Alicia Produce, Promico Imagen
  Direktor fotografije: Alfonso Postigo
  Montaža: Nino Martínez Sosa
  Glazba: Guille Milkyway
  Glumci: Lola Dueñas, Pablo Pineda, Antonio Naharro, Isabel García Lorca, Pedro Álvarez Ossorio, Consuelo Trujillo, Daniel Parejo

  Zemlja: Španjolska
  Godina: 2009.
  Trajanje: 103 minute

  Sinopsis

  Tridesetčetverogodišnji godišnji Daniel prvi je Europljanin s Downovim sindromom koji je diplomirao na sveučilištu. Počinje raditi u socijalnoj službi u Sevilli, gdje upoznaje nekonvencionalnu kolegicu Lauru. Odmah se sprijateljuje s njom, što privlači pažnju njihovih kolega i njihovih obitelji. Njihov jedinstveni odnos postaje problematičan kad se Daniel zaljubi u nju. No te se dvije buntovne duše odbijaju povinovati pravilima i pronalaze prijateljstvo i ljubav kakvu dotad nisu poznavali.

  Nagrade i festivali

  San Sebastián International Film Festival 2009 – Najbolji glumac i glumica
  Goya Awards 2010 – Najbolja glumica, najbolja originalna pjesma
  Brussels Film Festival 2010 - Golden Iris Award

  Životopis redatelja

  Antonio Naharro rođen je u španjolskom Albaceteu 1968. Studirao je glumu, a ujedno je i diplomirao na madridskoj Školi za gestalt terapiju. Radi na filmu, u kazalištu i na televiziji. Također snima kratke filmove. Započeo je kao glumac i scenarist, a kasnije se počeo baviti produkcijom i režijom. Zajedno s Álvarom Pastorom režirao je i producirao kratki igrani film 'One More, One Less', koji je osvojio brojne nagrade. 'I ja, također' je prvi cjelovečernji igrani film koji je režirao.

  Iz kritika

  Spoj izvrsne glume, sjajnog scenarija te odlične i dinamične ‘reality’ režije. Naharro i Pastor mješavinom razbijanja tabua i neodoljivog humora donose uistinu drukčiji film.
  Velimir Grgić, Tportal