EN HR
  • Filozof iz štale

    Mandıra Filozofu, komedija

    Info

    Redatelj: Müfit Can Saçıntı
    Scenarist: Birol Güven
    Producent: Birol Güven
    Direktor fotografije: Selçuk Ekmekçiler
    Montaža: Hasan Kalender
    Glazba: Aydın Sarman, Burcu Güven
    Glumci: Müfit Can Saçıntı, Rasim Öztekin, Ayda Aksel, Gülnihal Demir, Kemal Kuruçay, Hakan Bulut, Ahu Sungur, Begüm Öner

    Zemlja: Turska
    Godina: 2014.
    Trajanje: 105'

    Sinopsis

    Mustafa Ali zanesenjak je koji moderan gradski život odluči zamijeniti životom na selu, u kućici okruženoj prirodom. Kao protivnik rada, novca i zgrtanja bogatstva, uživa daleko od stresa i kaosa. Sve što treba daje mu Majka priroda. Cavit je bogati poslovni čovjek iz Istanbula koji planira kupiti zemljište, čiji je djelomični vlasnik i Mustafa Ali, da bi na njemu izgradio hotel. Dok ostali suvlasnici pristanu na ponudu, Mustafa Ali na pristanak ni ne pomišlja. Cavitu jedino preostaje da na sve načine pokuša nagovoriti Mustafu Alija na prodaju zemlje, ni ne sluteći kako time zapravo započinje proces vlastite unutarnje transformacije. 

    Životopis redatelja

    Müfit Can Saçıntı (1968.) scenarist je, glumac i redatelj koji je u posljednjih 17 godina radio na brojnim projektima uključujući 12 scenarija za 9 televizijskih serija, dva filma i jednu kazališnu predstavu. Trenutno radi kao redatelj na TV-seriji Seksenler (Osamdesete) koja se prikazuje na turskoj nacionalnoj televiziji, TRT-u. U filmu Filozof iz štale, uz to što je redatelj, glumi i glavnu ulogu.

    U sklopu 6. Tjedna turskog filma.