EN HR
 • Elie on the Road

  Sinopsis

  Kreativni projekt “Ellie on the Road” kreće povodom 70. obljetnice Opće deklaracije o ljudskim pravima, a posvećen je Eleanor Roosevelt, Prvoj dami svijeta koja je kao predsjednica prvog Odbora za ljudska prava Ujedinjenih naroda bila ključna za njezino donošenje 10. prosinca 1948. godine.

  Kroz tematsku foto izložbu koju je osmislila grupa mladih iz Gunje, Siska i Zagreba želimo vizualno prikazati temeljne vrijednosti čovječanstva i prava koja nam svima pripadaju kao ljudima u bilo kojem dijelu svijetu, bez obzira na boju kože, spol, seksualnost, vjeroispovijest, socijalni status, jezik, političko ili drugo mišljenje. Ideja je da kroz digitalnu te kroz putujuću izložbu mladi fotografi/kinje svim mladima približe koncept ljudskih prava i odgovornosti koje proizlaze iz njih. Izložba predstavlja serije tematskih autorskih fotografija mladih autora i autorica, odabranih na žiriranom javnom natječaju, na sljedeće teme: dom, privatnost, obrazovanje, rad, solidarnost, kultura i kreativa, život, jednakost,dostojanstvo, sloboda, sigurnost, odgovornost.

  Izložba će se moći pogledati za cijelo vrijeme trajanja Human Rights Film festivala nakon čega putuje u manje sredine poput Gunje, Siska, Daruvara, Krnjaka i dr., a u digitalnoj je formi dostupna ovdje.

  U subotu 4. prosinca Zaklada SOLIDARNA organizira obljetnički kulturno-edukativni program “Ellie on the Road” povodom 70. godina Opće deklaracije ljudskih prava koji će upriličiti Eleanor Roosevelt osobno, a otvoren je svima, a posebno mladima, koji žele znati više o Eleanor i načinima i njenoj borbi za potlačene i razgovarati o tome kako svatko od nas na svoj način može doprinijeti društvu solidarnosti i ljudskih prava.

  Kreativni projekt “Ellie on the Road” se provodi u sklopu programa „Kultura u zajednici“ Zaklade SOLIDARNA uz financijsku potporu Veleposlanstva SAD-a i Atlantic Grupe.

  Human Rights Film Festival - Ulaz je besplatan!

Izdvojeno