EN HR
  • Dragi sine

    Weldi

    Info

    Redatelj: Mohamed Ben Attia
    Scenarist: Mohamed Ben Attia
    Producent: Dora Bouchoucha, Luc and Jean-Pierre Dardenne, Nadim Cheikhrouha
    Produkcijska kuća: Nomadis Images, Les Films du Fleuve, Tanit Films
    Direktor fotografije: Frédéric Noirhomme
    Montaža: Nadia Ben Rachid
    Glumci: Mohamed Dhrif, Mouna Mejri, Zakaria Ben Ayed, Imen Chérif, Taylan Mintas

    Zemlja: Tunis, Belgija, Francuska, Katar
    Godina: 2018.
    Trajanje: 100'

    Sinopsis

    Riah je vozač viličara u tuniskoj luci i sprema se u mirovinu. U središtu njegova života sa suprugom Nazoli je Sami, njihov sin jedinac koji se sprema za ispite u srednjoj školi. No dječakovi uzastopni napadaji migrena roditeljima uzrokuju velike brige. Kad se napokon čini da je Samiju bolje, mladić nestaje. Dragi sine, čiji su koproducenti slavni autori Luc i Jean-Pierre Dardenne, prikazan je u ovogodišnjem programu 15 dana autora u Cannesu, u Karlovim Varima i na drugim festivalima.

    Nagrade i festivali

    Cannes Film Festival 2018 – Directors’ Fortnight; BFI London Film Festival; Chicago Int’l Film Festival; Karlovy Vary Int’l Film Festival; Viennale 2018; Stockholm Int’l Film Festival; Helsinki Int’l Film Festival

    Životopis redatelja

    Mohamed Ben Attia nakon studija na Visokoj poslovnoj školi u Kartagi (IHEC) studirao je na Sveučilištu Valenciennes u Francuskoj. Svoj filmski prvijenac Hedi režirao je 2016. godine osvojivši nagrade za najbolji prvi film i Srebrnog medvjeda za najboljeg glumca na Berlinaleu. Njegov kratki film Selma (2014) prikazan je na festivalu u Clermont-Ferrandu.