EN HR
  • Dječak na mostu

    To agóri sti géfyra

    Info

    Redatelj: Petros Charalambous
    Scenarist: Eve Makis, Stavros Pamballis
    Producent: Marios Piperides, Janine Teerling
    Produkcijska kuća: AMP Filmworks
    Direktor fotografije: Yorgos Rahmatoulin
    Montaža: Soteris Christou
    Glumci: Constantinos Farmakas, Toni Dimitriou, Kika Georgiou, Kostas Dimitriou, Andreas C. Tselepos

    Zemlja: Cipar
    Godina: 2016.
    Trajanje: 85'
    Uzrast: 12+

    Sinopsis

    Proljeće je u ciparskom selu i mali Sokrat uživa u svojim omiljenim razbibrigama: igra se vatrometom iz kućne radinosti, vozika se na mopedu i prkosi svojoj majci. Kako se približava Uskrs, Sokratu sine ideja da izradi najveću petardu na svijetu i aktivira je na Veliku subotu. Naprava eksplodira i dio crkve se uruši, te krhotine zatrpaju starijeg čovjeka. Sokrat se nađe u centru pažnje dok ne izađe na vidjelo mnogo ozbiljniji zločin. Kada mu prijatelja uhite zbog navedenog zločina, Sokrat uvjeren u njegovu nevinost odluči pronaći pravoga krivca.

    Nagrade i festivali

    Los Angeles Greek Film Festival 2017 – nagrada Orfej za najbolju mušku ulogu (Constantinos Farmakas); nominacija za najbolji film

    Životopis redatelja

    Petros Charalambous studirao je filmsku i televizijsku režiju na Kalifornijskom državnom sveučilištu u Los Angelesu. Ciparski redatelj režirao je između ostalog nagrađivani kratkometražni film Bijeg kraljice (2003.) i dokumentarni film Vatra iznutra (2011.). Dječak na mostu njegov je prvi dugometražni igrani film, a snimljen je prema romanu Eve Makis Zemlja zlatne jabuke.

    3. KinoKino - Međunarodni filmski festival za djecu

    Film prikazujemo u sklopu natjecateljskog programa.